Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που συζητείται από την Τετάρτη στην Ολομέλεια υποχρεώθηκε να κάνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδης, ύστερα από τις παρατηρήσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής.

Ads

Όπως σημειώνει η Αυγή, η κυβέρνηση πρώτα έβαλε τους βουλευτές της ΝΔ να καταψηφίσουν την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος και την έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, και μετά έκανε τις αλλαγές που ζητήθηκαν.

Συγκεκριμένα με τις νομοτεχνικές αλλαγές που έκανε ο υπουργός αποδέχεται τις προτάσεις:

  • Για τις αστικές ευθύνες του οργανωτή. Αλλάζει η φράση «και αποδεικνύει ότι είχε λάβει όλα τα αναγκαία και πρόσφορα μέτρα για την πρόληψη και αποτροπή της ζηµίας, σύµφωνα µε το άρθρο 4» και γίνεται: «και αποδεικνύει ότι έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις του, όπως αυτές αναφέρονται περιοριστικά στα στοιχεία α, β και γ του άρθρου 4».
  • Για τον περιορισμό των πορειών. Αλλάζει η φράση «δύναται να υποδεικνύει ενδεικτικά, ως εναλλακτικές επιλογές, άλλες περιοχές, κατάλληλες για την πραγµατοποίηση της συνάθροισης» και γίνεται: «υποδεικνύει ενδεικτικά, εφόσον είναι εφικτό, ως εναλλακτικές επιλογές, άλλες περιοχές, κατάλληλες για την πραγµατοποίηση της συνάθροισης».