Το θέμα του ΕΝΦΙΑ βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Οι εκπρόσωποι των δανειστών εμμένουν στην διατήρησή του για δύο χρόνια ώστε να μην υπάρξει καμιά έκπτωση στο στόχο των εσόδων. Ωστόσο, συμφωνούν να αναπροσαρμόσει η κυβέρνηση τα βάρη, διατηρώντας το εισπρακτικό αποτέλεσμα.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση φέρεται να προωθεί μειώσεις για τους ιδιοκτήτες μικρής και μεσαίας αξίας και αυξήσεις στους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Ως όριο τίθεται αυτό των 300.000 ευρώ.

Για τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας κάτω των 300.000 ευρώ αναμένονται μειώσεις που θα φτάνουν έως και το 40%. Σημαντικές, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι οι μειώσεις και στο επίπεδο των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων. Αντίθετα για τους κατόχους ακινήτων άνω των 300.000 ευρώ θα υπάρξουν αυξήσεις.

Σημειώνεται πως τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να αποσταλούν εντός του Αυγούστου δίνοντας τη δυνατότητα στους πωλητές να καταβάλουν το ποσό σε μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων θα φτάνει έως επτά.

Ads