Μειώνεται στο ελάχιστο ο χρόνος έκδοσης συναινετικών διαζυγίων, με βάση νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ads

Ενώ μέχρι πρότινος, ο χρόνος αναμονής για τα συναινετικά διαζύγια ξεπερνούσε το ένα έτος, σύμφωνα με την «Καθημερινή», πλέον η διαδικασία θα μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από μισή ώρα, καθώς οι ενδιαφερόμενοι δεν θα πηγαίνουν καθόλου σε δικαστήριο.

Αρμόδιος για τη λύση του γάμου -εφόσον πρόκειται για συναινετικό διαζύγιο- θα είναι στο εξής ο συμβολαιογράφος, ο οποίος θα εκδίδει την απαραίτητη συμβολαιογραφική πράξη χωρίς άλλες διατυπώσεις.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται με συμβολαιογραφική πράξη θα ορίζονται και  θα συμφωνούνται θέματα επιμέλειας των τέκνων, επικοινωνίας των διαζευγμένων γονέων αλλά και της διατροφής.

Ads

Κρίσιμο είναι το σημείο των νέων ρυθμίσεων που επιβάλλει να παρίσταται συνήγορος και για τις δύο πλευρές ώστε να υπάρχει πλήρης προστασία και συμβουλευτική υποστήριξη σε νομοθετικά θέματα τα οποία αυτονοήτως υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις.