Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ρωτήθηκε στην εκπομπή «Στον Ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου για τις συναντήσεις του με τον ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη και τα όσα υποστήριξε το Βήμα στο άρθρο του «Ο ηγέτης, ο εκδότης και… η γάτα των Ιμαλαΐων». Όπως είπε ο πρωθυπουργός ο εκδότης βρίσκεται σε «πανικό» για τις έρευνες που γίνονται σε βάρος του και επειδή η κυβέρνηση «ούτε εκβιάστηκε, ούτε χαρίστηκε» και θα προχωρήσει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Οπότε, συνέχισε, «τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;  Η γάτα Ιμαλαΐων».

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως συναντήσεις είχε κάνει και με άλλους εκδότες, με τον Νίκο Χατζηνικολάου να αναφέρει πως είχε συναντηθεί και ο ίδιος με τον Αλέξη Τσίπρα μια – δυο φορές. Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο αυτές έγιναν μυστικές, ο πρωθυπουργός απάντησε πως η πρώτη έγινε στον ΔΟΛ «φανερή», ωστόσο ο εκδότης του ζήτησε να ξανασυναντηθούν, αλλά όχι σε δημόσιο χώρο. «Σεβάστηκα την επιθυμία του και συμφώνησα να μη δημοσιοποιηθεί.  Πού το κακό; Είναι μεμπτό; Θα ήταν μεμπτό αν ερχόμουν εδώ σήμερα και μου λέγατε ότι τον ευνόησα αυτόν που μίλησα μαζί του. ‘Εχω ευνοήσει κανέναν; Οχι».

Όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου τον ρώτησε γιατί συναντήθηκε με τον Σταύρο Ψυχάρη, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Μπορεί να συναντήσω και τον διάβολο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα του πουλήσω την ψυχή μου. Η δική μου κυβέρνηση δεν εκβιάστηκε, δεν χαρίστηκε. Δεν έχω σηκώσει το τηλέφωνο. Δεν έχω ζητήσει χάρες από κανέναν».

«Η στάση μου δεν άλλαξε όταν τον συνάντησα. Στο Mega έχω να πάω από το 2012. Αν είχαμε κάνει συναλλαγή, όπως υπαινίσσεται, την επόμενη ημέρα θα με βλέπατε στο Mega. Δεν έβαλα νερό στο κρασί μου. Υπήρξαν “κόκκινα” πρωτοσέλιδα, αλλά αμέσως μετά πήγα στη Βουλή, είπα για αδειοδότηση και έγιναν ξανά μπλε τα πρωτοσέλιδα και στο δημοψήφισμα έγιναν μαύρα και παρέμειναν γκρι και μια μέρα πριν από τις εκλογές του Σεπτέμβρη, να βγάζουν πως η διαφορά με τη ΝΔ ήταν 0,6%. Και μετά από τις εκλογές του Σεπτέμβρη ξαναέγιναν κόκκινα και “μπήκαμε σε επόχή Τσίπρα”. Όταν όμως συνεχίσαμε και ξαναείπαμε για την αδειοδότηση των καναλιών, τα δημοσιεύματα έγιναν κατάμαυρα και έβγαζαν ότι ο Παππάς έχει φτιάξει μια βιομηχανία εκβιασμών και έχει ένα γραφείο κρυφό, μαζί με τον Σπίρτζη και παίρνουν 50.000 την ημέρα. Και όταν απειλήσαμε με μηνύσεις, τότε ζήτησαν δημόσια συγγνώμη. Αλλά συνέχιζαν να είναι μαύρα». «Λοιπόν κύριε Χατζηνικολάου. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Η γάτα Ιμαλαΐων», είπε.

Σημείωσε δε, ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ ήταν απέναντί μου στις αναμετρήσεις. Όταν δεν χρειάστηκα στα δύσκολα, θα ζητήσω τώρα; Την αδειοδότηση των καναλιών. Δεν την έκανε άλλη κυβέρνηση, εμείς τα προχωράμε». «Τα δάνεια των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων πηγαίνουν με τη σειρά. Όλα θα ελεγχθούν», είπε.

Ads

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ανέφερε στον Αλέξη Τσίπρα πως το Βήμα κάνει λόγο για «χρυσές εφεδρείες», που όπως είπε είναι μια «έμμεση προειδοποίηση». Ο πρωθυπουργός τόνισε: «Ας έχει ό,τι θέλει να τα βγάλει όλα στη φόρα. Και να πάει στον Εισαγγελέα που – απ’ ό,τι μαθαίνω – τον συναντά συχνά τώρα τελευταία και θα τον συναντά…». Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως όσα κάνει ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ είναι εξαιτίας του πανικού του που προέρχεται και από το γεγονός ότι επί ένα χρόνο τώρα, που είναι πρωθυπουργός, έχει ζητήσει επανειλημμένως να με συναντήσει ξανά και δεν το έχω δεχθεί».

Και για το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων

Για τις άδειες καναλιών