Στον απόηχο των αποκαλύψεων του tvxs.gr για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής στην Κνωσό, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο και πως υπάρχουν παρατυπίες και σε άλλες κρατικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Ads

Σε δηλώσεις του ο κ. Αλεξιάδης απεύθυνε αυστηρότατη προειδοποίηση προς όσους έχουν αναγάγει τη φοροδιαφυγή σε συνήθεια: «Θα ελέγξουμε τα πάντα, δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς με πολιτική γνωριμία και κάλυψη εξουσίας. Το περιστατικό της Κνωσού δεν είναι πρωτοφανές, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες και σε άλλες κρατικές και ημικρατικές επιχειρήσεις».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο ζήτημα που προέκυψε στην Κνωσό είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ένα διαχειριστικό σκέλος, που αφορά στην κλοπή χρημάτων του Δημοσίου και ένα καθαρά φορολογικό σκέλος γι’ αυτό και θα πρέπει να διαπιστωθεί αν μια δημόσια υπηρεσία είχε επιλέξει το δρόμο της φοροδιαφυγής σε βάρος του ίδιου του κράτους».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι οι ελεγκτές διαπίστωσαν την απάτη ελέγχοντας τις εισπράξεις του καταστήματος μόνο για μια ημέρα, και δεν γνωρίζουν τι γινόταν όλες τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ads

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στους προπηλακισμούς που πριν από λίγες ημέρες δέχτηκαν εφοριακοί σε πανηγύρι στη Ρόδο, τονίζοντας πως «όσοι ακολουθούν αυτή την πρακτική θα είναι στόχος τακτικότατων και εξονυχιστικών ελέγχων». «Έχουν εξασφαλίσει την καλύτερη σχέση με την Εφορία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε σχετικά: