Δύο πυρκαγιές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αλεξανδρούπολη από χθες το βράδυ.

Ads

Όπως αναφέρουν η ΕΡΤ και τοπικά μέσα, το πρώτο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή του παλιού υδραγωγείου στον οικισμό Πυλαίας, είναι σε εξέλιξη και καίει πευκοδάσος.

Το δεύτερο μέτωπο είναι στον οικισμό της Καβυσού όπου η κατάσταση είναι καλύτερη.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση και η αρχή έγινε από το εθελοντικό κλιμάκιο που εδρεύει στις Φέρες, το οποίο στη συνέχεια ενισχύθηκε με δυνάμεις από την Αλεξανδρούπολη και από άλλες περιοχές.

Ads

Στο σημείο όλη την νύχτα επιχειρούσαν 25 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα,65 πυροσβεστικοί υπάλληλοι ,(3) εθελοντές του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φερών, 13 βοηθητικά οχήματα, 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Αλεξανδρούπολη, δυο ερπυστριοφόρα μηχανήματα του στρατού, ενώ στο σημείο βρίσκονται βαριά μηχανήματα της Περιφέρειας, του στρατού και του δήμου.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις κατάσβεσης ενισχύθηκαν με τρία εναέρια μέσα, δύο αεροπλάνα Πετζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Κατά την διάρκεια της νύχτας εκδηλώθηκαν άλλες τρεις πυρκαγιές από τις δυο αρχικές σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου, στην Εθνική Οδό Αρδανίου Φερών οι οποίες και κατασβέστηκαν.