Την παραίτηση της υπέβαλε μία 20χρονη που εργαζόταν στον ΟΣΕ στη Λάρισα, που εργαζόταν εκεί στο πλαίσιο προγράμματος του ΟΑΕΔ, όταν δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από δύο υπαλλήλους.

Ads

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας υπάλληλος του ΟΣΕ Λάρισας λογόφερε με τον προϊστάμενο του «έκοψε» τις υπερωρίες-μαϊμού. Λίγη ώρα αργότερα, η 20χρονη κοπέλα τού τηλεφώνησε κατόπιν εντολής ως γραμματέας του μηχανοστασίου για να του μεταφέρει εντολή της υπηρεσίας να μεταφέρει την αλληλογραφία στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας.

Αυτό που ακολούθησε ήταν πρωτόγνωρο για την αλβανικής καταγωγής κοπέλα που εργάζεται για μόλις 162 ευρώ τον μήνα στον σταθμό. «Δεν παίρνω εντολές από Αλβανίδες. Να πας πίσω στο χωριό σου, μη φωνάξω τη Χρυσή Αυγή για να σε κανονίσει», ήταν η απάντηση που έλαβε από τον νταή – υπάλληλο του ΟΣΕ. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Έθνους ο πρωταγωνιστής του ρατσιστικού παραληρήματος είναι ένας τεχνίτης που απασχολείται κυρίως σε δουλειές γραφείου στο Μηχανοστάσιο της Λάρισας

Σοκαρισμένη, η κοπέλα απευθύνθηκε σε άλλον υπάλληλο του μηχανοστασίου, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα είπε, την αντιμετώπισε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, σε μια επανάληψη του ρατσιστικού παραληρήματος.

Ads

Η 20χρονη έφυγε από το γραφείο και απευθύνθηκε στον ΟΑΕΔ, όπου υπέβαλε την παραίτησή της, ενώ κάθε προσπάθεια να μεταπειστεί απέβη άκαρπη.

Το περιστατικό συνέβη πριν έναν μήνα, ωστόσο αποκαλύφθηκε τώρα που η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού διέταξε εσωτερική έρευνα για το περιστατικό της διπλής ρατσιστικής επίθεσης κατά της 20χρονης.

Το γεγονός έγινε γνωστό μόλις πριν από λίγες μέρες στους συνδικαλιστές του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών «Λαρισσαϊκός». Με ανακοίνωσή του το μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου, Κ. Μαυρομιχάλης, ζήτησε την αποκατάσταση της εργαζόμενης και την απόδοση ευθυνών, τονίζοντας πως «ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν μπορεί να έχουν θέση ανάμεσά μας».