Σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 αλλά και τη διαχείριση της πανδημίας άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε «απόλυτη σύγχυση» και «ενδεχομένως σε πανικό».

Ads

«Ο αυταρχισμός είναι το τελευταίο στάδιο της αποτυχίας και φοβάμαι ότι την αποτυχία σας κύριε Μητσοτάκη θα την πληρώσουμε όλοι εμείς, η ελληνική κοινωνία» τόνισε με έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε: «Η χθεσινή σας απόφαση δείχνει ένα πράγμα, ότι σε μία πρωτοφανή και κρίσιμη στιγμή τραγωδίας, με αυταρέσκεια μας λέτε ότι δήθεν σώζετε ζωές κι έχουμε ξεπεράσει κάθε αρνητικό ρεκόρ. Η χώρα βρίσκεται στη χειρότερη θέση στη δυτική Ευρώπη. Κι εσείς κύριε Μητσοτάκη μας κουνάτε το δάχτυλο».

«Πάνω σε αυτή την τραγωδία παίρνεται μία θέση που ξορκίζατε πριν από λίγους μήνες» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας κι επιβάλλεται το πρόστιμο 100 ευρώ, «διαπράττοντας το ένα σφάλμα μετά το άλλο».

«Πάρετε πρωτοβουλίες συνεννόησης και όχι καταστολής εσείς έχετε την ευθύνη» κύριε Μητσοτάκη. Σταματήσετε κ. Μητσοτάκη χειρίζεστε μια πρωτοφανή κρίση και το πρόβλημά σας είναι πως θα επιτεθείτε στον Τσίπρα» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
.
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε για ακόμα μία φόρα στο «αρνητικό ρεκόρ σε θανάτους ανά εκατομμύριο», ενώ επισήμανε πως σχεδόν 150 άνθρωποι χθες και σήμερα είναι «πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ» και «δεν έχουμε εικόνα αν έχουν κάποιες ελπίδες να σώσουν τη ζωή τους».

Ads

«Αυτή είναι η τραγωδία. Και πάνω σ’ αυτήν εσείς παίρνετε μια θέση και για άλλη μια φορά κουνάτε το δάχτυλο στην αντιπολίτευση», είπε απευθύνοντας ερώτηση στον πρωθυπουργό αν είναι «ικανοποιημένοι» και αν «τα έκαναν όλα καλά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε τη στάση της Κυβέρνησης και εστίασε στο τι έλεγε ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του καθώς και τι είχε απαντήσει στον ίδιο από βήμα της Βουλής για την υποχρεωτικότητα.

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μας λέγατε ότι είναι αντισυνταγματικός και έρχεστε και τον επιβάλλετε. Πριν από 20 μέρες τα λέγατε .Εσείς προσωπικά κ. Μητσοτάκη βγαίνατε και βάλλατε εναντίον κάθε υποχρεωτικότητας» ανέφερε. «Δεν μπορώ να υποχρεώσω κανέναν να εμβολιαστεί δεν πρόκειται» είπε ο Αλέξης Τσίπρας θυμίζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Με σκληρή γλώσσα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θύμισε επίσης τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας που επικαλούμενους την βιοηθική Επιτροπή και το Συμβούλιο της Επικρατείας αρνιόταν να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα σε στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας. «Έχετε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια την πιο κρίσιμη στιγμή» σχολίασε καυστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι «Εγκυμονεί κινδύνους και για την κοινωνική συνοχή -που είναι απαραίτητη απέναντι στην πανδημνία που δεν τελειώνει – αλλά και για την αντιεμβολιαστική δημαγωγία που έρχεται» εξαιτίας των 100ευρω που επιβάλλει στους 60 και άνω». «Τα έχετε κάνει θάλασσα και επενδύετε στην τιμωρητικότητα» συνέχισε.

Ο Αλέξη Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτερα πως σχεδόν 150 άνθρωποι είναι «πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ» και «δεν έχουμε εικόνα αν έχουν κάποιες ελπίδες να σώσουν τη ζωή τους».

«Έχετε μπερδέψει την ελληνική κοινωνία συνέλθετε, κάθε δέκα μέρες λέτε άλλα» σημείωσε χαρακτηριστικά.