«Tο ‘κούρεμα’ είτε είναι 50% είτε 70% ή 80%, από χέρι είναι σε βάρος του λαού, ενώ μπορεί να δίνει τη δυνατότητα σε ένα σημαντικό τμήμα του κεφαλαίου και των καπιταλιστικών επιχειρήσεων να ανακάμψουν», τόνισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σημειώνοντας ότι, είτε ελεγχόμενη είτε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία τα πράγματα για το λαό θα είναι κυριολεκτικά μαύρα.
 

Ads

Η κυρία Παπαρήγα προσέθεσε ότι, όταν χρεοκοπήσει ένα τμήμα του κεφαλαίου, θα δυναμώσει ένα άλλο, ενώ ο λαός συνολικά θα τα χάσει σχεδόν όλα, όσα είχε, που ήταν λίγα και με αυτή την έννοια ο λαός δεν μπορεί να περιμένει να χειροκροτήσει ή να μη χειροκροτήσει το κούρεμα, αλλά πρέπει να ακολουθήσει το δικό του ανεξάρτητο του δρόμο σε αντίθεση με τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση, από τα μονοπώλια και από την ΕΕ.
 
Νωρίτερα, σε άλλη δήλωση που έκανε μετά τη συνάντησή της με δικαστικές ενώσεις, η κυρία Παπαρήγα εξέφρασε την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για τη δικαιοσύνη τονίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο, το οποίο επιφέρει σαρωτικές αρνητικές αλλαγές στον τομέα της δικαιοσύνης, αντίστοιχες με αυτές που έχουν γίνει στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, των μισθών κ.λπ.