Στην ακύρωση του, προγραμματισμένου για τις 20 Ιουλίου, ταξιδιού του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στις ΗΠΑ, προχώρησε αργά χθες το βράδυ η Ελλάδα. Επρόκειτο για εξ αναβολής συνάντηση της 23η Μαρτίου, λόγω κοροναϊού, κατά την επίσημη εκδοχή.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά, κρίθηκε ότι δεν υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στην παρούσα φάση, καθώς, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, λόγω της πανδημίας η αμερικανική κυβέρνηση δεν έδειξε πρόθυμη να προγραμματίσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με υπουργούς της κυβέρνησης Τραμπ.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως η αμερικανική πλευρά επέδειξε χαρακτηριστική αδιαφορία, προκειμένου να υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με υπουργούς της κυβέρνησης Τραμπ και μάλιστα προτάθηκε να πραγματοποιηθεί η επικοινωνία στην Ουάσινγκτον μέσω webinar, δηλαδή μέσω τηλεσυνάντησης.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν πως η άρνηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να δεχθεί επίσημο εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης δεν αποτελεί και το καλύτερο δείγμα γραφής για το επίπεδο των σχέσεων των δυο χωρών.

Ads