Η διόγκωση ενός πολύ συγκεκριμένου περιστατικού, το οποίο εκτυλίχθηκε σε σχολείο των Αμπελοκήπων, προκάλεσε το σάλο αναφορικά με δήθεν περιστατικά λιποθυμιών μαθητών λόγω ασιτίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr, εντός της ημέρας θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από τον αρμόδιο Α’ Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία θα τοποθετεί τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση.

Ads

 
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Α’ Συλλόγου δήλωσε στο tvxs.gr ότι η υπόθεση προέκυψε μετά από προφορική καταγγελία μεμονωμένου γονέα στην περιφέρεια Αμπελοκήπων, που έκανε λόγο για περιστατικά λιποθυμιών μαθητών λόγω ασιτίας. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η καταγγελία βασίστηκε αποκλειστικά σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό, σύμφωνα με το οποίο μετά από την πρόσφατη αυτοκτονία άνεργου πατέρα μαθητή, ο τελευταίος έχασε τις αισθήσεις του στο χώρο του σχολείου.
 
Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι λίγο νωρίτερα πηγή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας δεν επιβεβαίωναν στο tvxs.gr την καταγγελία περί λιποθυμιών μαθητών λόγω ασιτίας, τονίζοντας ότι η όποια πληροφόρηση μεταφέρθηκε από τον πρόεδρο του Α’ Συλλόγου προφορικώς και όχι γραπτώς, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Το στέλεχος της ΔΟΕ σημείωνε παράλληλα πως το υπουργείο Παιδείας και το περιφερειακό όργανο διενήργησαν σχετική έρευνα η οποία διέψευδε κατηγορηματικά την καταγγελία.