Άξιος ἐστί ο Σάκης Ρουβάς να ερμηνεύσει ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής λόγιας μουσικής… το «Άξιον Εστί».

Ads

Μετά την πολυσυζητημένη στροφή του στο θέατρο, με την συμμετοχή του στις Βάκχες, ο Σάκης Ρουβάς κάνει ακόμη μία «στροφή στην ποιότητα» και από τον λαϊκό στιχουργό Φοίβο στρέφεται στον -υπό άλλη έννοια – λαϊκό ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, από τους ποπ ρυθμούς στις λυρικές συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη και από τις «ρουβίτσες» στο ακροατήριο της συναυλίας – αφιέρωμα: «90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης», που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου στη Νέα Σμύρνη.

Ο Σάκης Ρουβάς θα ερμηνεύσει τα: «Ένα το Χελιδόνι», «Με το λύχνο του άστρου», «Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «Της αγάπης αίματα» και το «Ανοίγω το στόμα μου».

Η πρόταση έγινε από τον Δήμο Νέας Σμύρνης και τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη, διευθυντή, και συνιδρυτή με την υψίφωνο Σόνια Θεοδωρίδου, του μουσικού συνόλου Orchestra Mobile, το οποίο και θα παρουσιάσει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

Ads

«Η συμμετοχή μου στο μουσικό αφιέρωμα για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, του σημαντικότατου Έλληνα συνθέτη είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Η ερμηνεία του ‘Αξιον Εστί’ είναι ένας σταθμός για τη μουσική μου πορεία, μια μουσική πρόκληση που με συνεπαίρνει και με εξελίσσει» δηλώνει ο τραγουδιστής, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον Δήμο της Νέας Σμύρνης και τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη «που με προσκάλεσαν να λάβω μέρος σε αυτόν τον εορτασμό και να δώσω το δικό μου ερμηνευτικό αποτύπωμα στο μυθικό αυτό έργο των Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου (ώρα 21:00) στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς που οργανώνει ο πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου.

Συμμετέχουν ο βαρύτονος Κώστας Ραφαηλίδης, ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος, η χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ και η Orchestra Mobile υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.