Το ζήτημα της αξιολόγησης βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ads

 
Σύμφωνα με πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τη Δευτέρα έτοιμες προτάσεις για αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, τις οποίες θα θέσει υπόψη του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το 15% θα αλλάξει και το κυβερνητικό μήνυμα θα είναι «ναι» στην αξιολόγηση, αλλά «όχι» στην ανασφάλεια και τον φόβο των δημοσίων υπαλλήλων. Υπενθυμίζεται ότι Κυριακός Μητσοτάκης και ΠΑΣΟΚ έχουν το τελευταίο διάστημα κοντραριστεί καθώς η Χαριλάου Τρικούπη θέλει να στέλνει μηνύματα με μεγαλύτερο κοινωνικό περιεχόμενο.
 
Το υπουργείο μεταξύ άλλων ενδέχεται να συντομεύσει το χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου με το οποίο θα καθιερώνεται ένα νέο σύστημα αξιολόγησης, που επρόκειτο να έρθει το 2015 και, τελικά, θα έρθει το φθινόπωρο.
 
Η κυβέρνηση μεταξύ άλλων μελετά και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει αναφορικά με την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων. Πάντως μέχρι στιγμής τα πάντα παραμένουν σε επίπεδο συζητήσεων καθώς στη σημερινή συνάντηση του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα και του υπ. Ανάπτυξης, Νίκου Δένδια δεν ελήφθη και πάλι καμία απόφαση.
 
Τα «κόκκινα» δάνεια φθάνουν πλέον τα 77 δισ. ευρώ. Σύμφωνα δε, με τις εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, αν στα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται προστεθούν και αυτά τα οποία έχουν ήδη ρυθμιστεί και οδεύουν προς καθυστέρηση, το ποσοστό τους αγγίζει το 40%.