Ακροδεξιοί επανεμφανίστηκαν στο 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου με στόχο να εμποδίσουν την προσέλευση προσφυγόπουλων που φοιτούν σε αυτό.

Ads

Εξαιτίας της παρουσίας της αυτοαποκαλούμενης «Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» προκλήθηκε ένταση έξω από το σχολείο, όπου πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση αντιφασιστών και αντιεξουσιαστών.

Από τους ακροδεξιούς, κάποια στιγμή, ακούστηκε και η φράση  «χαιρετίσματα στον Φύσσα». Ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, ωστόσο δεν έλειψαν και οι στιγμές που άτομα πιάστηκαν στα χέρια. Ένα μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης τραυματίστηκε στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια συμπλοκής και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κακώσεις στο πρόσωπο. 

Ακροδεξιοί προπηλάκισαν και το τηλεοπτικό συνεργείο του Σκάι που βρισκόταν στο σημείο, ενώ απειλούσαν και όσους γονείς και πολίτες έσπευσαν στο σημείο για να υποδεχτούν τα προσφυγόπουλα. 

Παρά την παρουσία των ακροδεξιών και της έντασης, τα προσφυγόπουλα προσήλθαν κανονικά στις αίθουσες για να κάνουν τα μαθήματά τους…

Βίντεο από την ένταση έξω από το σχολείο

* Φωτογραφία από το seleo.gr