«Αξίζουν συγχαρητήρια στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τα γρήγορα αντανακλαστικά της, να μην παρασημοφορήσει τον λαθροδιακινητή #apostolopoulos, ο οποίος εξυπηρετούσε συμφέροντα των κυκλωμάτων των ΜΚΟ και προωθούσε την προπαγάνδα της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας».

Ads

Αυτό το tweet  ανέβηκε λίγο μετά την ανάρτηση Μπογδάνου, που ενημέρωνε  ότι η Πρόεδρος της δημοκρατίας, δεν θα παρασημοφορήσει τελικά τον διασώστη Ίασ. Απόστολοπουλο.

Δεν ανήκει σε κάποιο μέλος της ΧΑ ούτε σε κάποιο απλό ακροδεξιό μέλος της ΝΔ, αλλά στον Νίκο Θεοδωρόπουλο, στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος και Γραμματέα Ελλήνων της διασποράς, ο οποίος έσπευσε να εκφράσει την γνώμη του στο twitter, αλλά έσβησε το σχόλιο λίγο αργότερα.

Ο ίδιος μάλιστα στο βιογραφικό του, γράφει πως έχει εργαστεί σε ΜΚΟ, κι ας τις  συκοφαντεί τώρα.

Ads

Το tweet μπορεί να κατέβηκε άμεσα, όμως την δουλειά της ακροδεξιάς προπαγάνδας και της επιχείρησης σπίλωσης του Ιάσονα Αποστολόπουλου, ανέλαβε ο φιλοκυβερνητικός τύπος που άρχισε να ανακαλύπτει ξανά κατασκόπους και λαθροδιακινητές πίσω από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις μεταναστών

image

Τελικώς ο κ. Μπογδάνος δεν είναι μόνος του στα ακροδεξιά κηρύγματα. «Από την άλλη, τα παράσημα του τυπικού εθνικού κράτους φτιάχτηκαν για να τιμούν ανθρώπους που σκοτώνουν ξένους και όχι όσους τους διασώζουν», γράφει ο Πάσχος Μανδραβέλης στην Καθημερινή, παραδεχόμενος πως ο Αποστολόπουλος απορρίφθηκε λόγω φρονημάτων.  «Όσο για εκείνους που λένε ότι πρέπει να διαχωρίζεται και να τιμάται η αγαθή πράξη από την ιδεολογία του πράττοντος, θα θέλαμε να τους ακούσουμε αν ήταν να τιμηθεί ένας μισογύνης ή ρατσιστής με ανθρωπιστική δράση»!

Ο αρθρογράφος ίσως δηλώνει με τον τρόπο του συμπαράσταση στο ελληνικό λιμενικό, που επαναπροωθεί βίαια γυναικόπαιδα, σπρώχνοντας ανθρώπους αβοήθητους σε σχεδίες που πλέουν ακυβέρνητες, όπως έχουν αποκαλύψει με ντοκουμέντα το BBC, το CNN ο Guardian κ.α.

Η βία και τα εγκλήματα απέναντι σε αμάχους εν καιρώ ειρήνης, συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας  τα οποία είναι ο λόγος που η Ελλάδα μηνύθηκε φέτος στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, ενώ συνολικά εκκρεμούν 5 ακόμα υποθέσεις στο ΕΔΑΑ, όπως έγραψε ο Ιάσων Αποστολόπουλος.

Αυτοί οι διασώστες, που επιμένουν να τηρούν τις διεθνείς συμβάσεις, παραμένουν πιστοί στις ανθρωπιστικές αξίες, αξίζουν το παράσημο. Όμως ο αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας περιμένει να παρασημοφορηθεί, εκείνος που σκοτώνει ξένους (όχι εχθρούς σε καιρό πολέμου) κι όχι αυτός που τους διασώζει.

Τι ακριβώς διαφορετικό υποστηρίζουν οι οπαδοί της ΧΑ και άλλων φασιστικών οργανώσεων;