Με το γνωστό του εκρηκτικό ύφος ο αναπληρωτής υπ. Υγείας Παύλος Πολάκης προχώρησε σε νέα επίθεση κατά ορισμένων μέσων ενημερώσης αλλά και του δημοσιογράφου Αιμίλιου Νεγκή με τον οποίο είχε έντονη αντιπαράθεση σε συνέντευξη Τύπου τον Δεκέμβρη.  

Ads

Ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε εκ νέου στο περιστατικό σημειώνοντας ότι τα κανάλια έκοψαν επίτηδες τις σκηνές που ο δημοσιογράφος μίλησε για «πολιτικές μπαρούφες» και αποκάλεσε τον ίδιο «σκύλο». Αντίθετα τόνισε, τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής» ξεκίνησαν να μεταδίδουν από τη δική του αντίδραση και μετά. 

Σημείωσε μάλιστα πως «έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου και του είπα αυτά που έπρεπε να του πω».

Όσο για την προφορά του ιού του AIDS (HIV) – για την οποία είχε γίνει μεγάλος ντόρος – ο αναπληρωτής υπουργός είπε: «Βγήκαν κάτι 25χρονα να μου πουν πως λένε οι γιατροί τον ιό του AIDS… όλοι ΧΙΒ τον λέμε μεταξύ μας. Έτσι τον λέμε, πως να το κάνουμε δηλαδή; Και θα μας κάνουν παρατήρηση τα χθεσινά αβγά – για να το πω έτσι – πως θα τον πούμε…»

Από την αντιπολίτευση υπήρξαν αντιδράσεις για τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης. Από την ΝΔ εκδόθηκε ανακοίνωση που αναφέρει: «Η αυθεντική έκφραση της Κυβέρνησης Τσίπρα…», ενώ ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε στο twitter: 

Ads

Με τη σειρά του ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Νεγκής ανέβασε στο facebook το σχετικό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος και σχολίασε: 

image

Το Ποτάμι σχολίασε: «Ψευτόμαγκας στην αντιπολίτευση. Ψευτόμαγκας και ως υπουργός. Έρμη υγεία!». 

Στο γεγονός αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη που σημείωσε: «Άκουσα προσεκτικά την ομιλία του κ. Πολάκη. Ως λεκτικό ατόπημα θα το έβλεπα. Βεβαίως είναι αγανακτισμένος με τη συμπεριφορά μέρους των ΜΜΕ απέναντί του και με τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν για έναν υπουργό, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες και δεν έχουν αντίστοιχα σχολιαστεί».

Υποστήριξε δε, ότι «Κανείς δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο και δεν πρέπει να βρίσκεται στο απυρόβλητο, ούτε πολιτικός, ούτε δημοσιογράφος. Δημόσια κριτική γίνεται σε όλους και από όλους». 

Από την πλευρά του, ο υπ. Υγείας Ανδρέας Ξάνθος είπε προς την βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή: «αν νομίζετε ότι θα μπορέσετε με αφορμή κάποιες δηλώσεις που δεν γνωρίζω, δηλώσεις  που είναι σε συνέχεια μιας γνωστής αντιπαράθεσης προσβλητικής απέναντι στον κ. Πολάκη, να ακυρώσετε ή απαξιώσετε ένα έργο που γίνεται με μεγάλη προσπάθεια και συνεισφορά και ολόψυχη στήριξη από τον κ. Πολάκη είστε γελασμένη».