Ακόμη έναν συνάδελφό τους θρηνούν οι διανομείς. Νεαρός διανομέας εξέπνευσε στην εντατική μονάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν από τις 12 Φεβρουαρίου ύστερα από τροχαίο εν ώρα εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.

Ads

«Το τροχαίο συνέβη στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Ξενοφώντος, ο συνάδελφος πήγαινε παραγγελία με το μηχανάκι, ένα αυτοκίνητο πήγε να στρίψει και συγκρούστηκαν” ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Νίκος Κτενάς, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης και του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας.

Ο νεαρός έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. «Ήρθε στο Ιπποκράτειο ημέρα εφημερίας χειρουργήθηκε, ωστόσο έφερε πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις» σημείωσε η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Βασιλική Παπαχριστοδούλου.

Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων επισημαίνουν στην ανακοίνωση ότι η λίστα των συναδέλφων τους, που χάνουν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας, συνεχώς μεγαλώνει, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει τους 14 νεκρούς τον τελευταίο περίπου ενάμιση χρόνο. «Δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου, όπως και άλλων δυστυχημάτων, γι’ αυτό ζητάμε να υπάρχει ένα μίνιμουμ προστασίας για τους εργαζόμενους στον δρόμο, όπως για παράδειγμα έχουμε ζητήσει τα δίκυκλα να ανήκουν και να ελέγχονται από τους εργοδότες, ώστε να πληρούν προϋποθέσεις ασφάλειας» υπογράμμισε ο Νίκος Κτενάς.

Ads

Στις 13/2 «συνάδελφος διανομέας 24 ετών σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας στη Λυκόβρυση Αττικής. Η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο συνάδελφος, εξετράπη της πορείας της -λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν- και προσέκρουσε σε τσιμεντένια κολώνα. Μάλιστα το περιστατικό καταγράφηκε ως τροχαίο κι όχι ως εργατικό δυστύχημα» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, στην οποία επισημαίνεται ότι οι εργοδότες παραμένουν στο απυρόβλητο, παρότι έχουν την κύρια ευθύνη.

«Τεράστια ευθύνη έχουν και οι κυβερνήσεις και το υπουργείο Εργασίας, που με τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφίσει τα τελευταία χρόνια, μας αφήνουν τελείως απροστάτευτους απέναντι σε κάθε είδους εργοδοτικής αυθαιρεσίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ