Με… φιλικές αιχμές προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε αποστάσεις από τον Γιάννη Δραγασάκη για το θέμα του χρέους.
Ο υπουργός Οικονομικών ερωτήθηκε ποιος από τους δύο έχει δίκιο στο ζήτημα του χρέους, ο πρωθυπουργός όπως τοποθετήθηκε στη ΔΕΘ ή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τις χθεσινές του δηλώσεις στη Βουλή.

Ads

«Υπάρχουν ερωτήσεις», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, «που δεν απαντώνται, διότι αν απαντηθούν, τότε θα σου πουν ότι βαράς τον φίλο».

Στη διευκρινιστική ερώτηση των δημοσιογράφων για το τι εννοεί, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε:

«Ο κ. Δραγασάκης δεν είπε αυτό που γράφτηκε στα Μέσα Ενημέρωσης».

Ads

Ο Γιάννης Δραγασάκης είπε χθες ότι η διαδικασία της ελάφρυνσης του χρέους θα πάει και πέρα του 2018, προσθέτοντας ότι μια ριζική απομείωση προϋποθέτει πανευρωπαϊκή λύση στο μέλλον.
Αργότερα, και μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, σε διευκρινιστική ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης επισημάνθηκε:

«Εκείνο που ο Αντιπρόεδρος τόνισε με απόλυτη σαφήνεια είναι ότι διεκδικούμε άμεσα ευνοϊκή ρύθμιση για το χρέος, με βάση την απόφαση του Eurogroup της 25ης Μαΐου 2016. Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε από την πάγια θέση μας, δηλαδή από την προσπάθεια να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο με άλλες χώρες, ώστε να προωθήσουμε ριζική και οριστική πανευρωπαϊκή λύση για το χρέος, τόσο το ελληνικό όσο και των άλλων κρατών».