Στέλιος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος μίλησαν σήμερα, σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις τους για την υπόθεση Πανούση, αλλά και τη στάση των συστημικών μέσων ενημέρωσης στην αντιπαράθεση της Κυβέρνησης με τον πρώην υπουργό. 

Ads

Παππάς: Απολύτως ανεύθυνες οι πράξεις του κ. Πανούση

«Απολύτως καμία σημασία δεν δίνω σε όσα καταγγέλλει ο Γιάννης Πανούσης δήλωσε ο Στέλιος Παππάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Αlpha 989.

«Θεωρώ ότι είναι απολύτως ανεύθυνες οι πράξεις του και το λέω μετά λόγου γνώσεως. Αν ήταν υπεύθυνος θα έπρεπε όλα αυτά να έχουν ήδη δρομολογηθεί όσο ήταν υπουργός. Δεν ξέρω κατ΄αρχήν αν υπάρχει καν πρόβλημα. Τί διάλογοι έχουν βγει; Ότι εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα σωφρονιστικό σύστημα καλύτερο; Πώς θα το κάνουμε αυτό αν δεν κάνουμε κουβέντα με τους ανθρώπους που είναι έγκλειστοι; Δεν ξέρει τα σωφρονιστικά συστήματα πώς είναι στην Ευρώπη; Τί βλακείες είναι αυτές; Άμα έχει κάτι άλλο πιο σοβαρό να το δούμε. Αστεία πράγματα. Θεωρώ ότι από τη στιγμή που έχουμε στόχο να εξανθρωπίσουμε το σωφρονιστικό σύστημα έχουμε κάθε λόγο να κουβεντιάζουμε με τους έγκλειστους όλων των κατηγοριών. Είναι πολίτες με περιορισμένα δικαιώματα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ανθρώπινα δικαιώματα» είπε στον Alpha 989 ο Στέλιος Παππάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάλεσε «το θέμα αυτό του Πανούση να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, χωρίς εμπάθειες κτλ.», ενώ για τον ίδιο τον πρώην υπουργό είπε «καλός καθηγητής είναι, νομίζω ότι έχει έναν ρόλο να παίξει ως καθηγητής».  

Ads

Το ζήτημα της αλλαγής του σωφρονιστικού συστήματος, ο κ. Παππάς εκτίμησε ότι «ο κ. Παρασκευόπουλος το αντιμετωπίζει με πολύ μεγάλη σωφροσύνη σε αντίθεση με τον κ. Πανούση», ενώ στους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού ότι χάλασε τα σχέδια για τον Ξηρό και γι’ αυτό στοχοποιήθηκε, απάντησε «τί μου λέτε τώρα; Έγινε όλος ο πάταγος τότε που λέγαμε να καταργήσουμε τις φυλακές τύπου Γ’, ότι δήθεν όλη αυτή η ιστορία γίνεται για τον Ξηρό και ο Ξηρός μέσα είναι».

Σε ερώτηση αν αυτός ο θόρυβος που προκλήθηκε έχει σχέση με την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αλλάξει το τοπίο στον μιντιακό χώρο, ο κος Παππάς απάντησε:  «Προφανώς υπάρχει μια σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα μίντια. Είναι ηλίου φαεινότερον αυτό. Αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει. Είμαστε ευχαριστημένοι από το μιντιακό σύστημα που έχουμε τώρα; Υπάρχει κανένας πολίτης που να είναι ευχαριστημένος»; 

Φάμελλος: Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης θέλουν να διαμορφώσουν άλλη ατζέντα

Την εκτίμησή του ότι εδώ και πολύ καιρό εξελίσσεται μια προσπάθεια με στόχο να διαμορφωθεί μια πολιτική ατζέντα διαφορετική από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, εκφράζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος.

Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο κ. Φάμελλος αναφέρει ότι η προσπάθεια αυτή και η αντίδραση εναντίον της κυβέρνησης προέρχεται από αυτούς που θίγονται από το νέο νόμο για τη διαχείριση των συχνοτήτων, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει θεσμική θωράκιση στο θέμα των αδειών τηλεοπτικών αδειών και τονίζει ότι στην κρατική διαφήμιση που εξασφαλίζουν τα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού.

«Έχω την αίσθηση ότι πράγματι τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία είναι συνδεδεμένα με επιχειρηματικά συμφέροντα προσπαθούν όχι μόνο σήμερα αλλά και παλιότερα να διαμορφώσουν την πολιτική ατζέντα έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους που τις περισσότερες φορές είναι επιχειρηματικά. Αυτή εξάλλου είναι και η διαπλοκή την οποία έχουμε καταγγείλει» σημείωσε ο κ. Φάμελλος.

Σε ερώτηση αν συμπεριλαμβάνονται και μέσα ενημέρωσης στο θέμα της αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με τον πρώην υπουργό, Γιάννη Πανούση, ο κ. Φάμελλος είπε ότι εδώ και πολύ καιρό, ίσως από τις Ευρωεκλογές και μετά, υπάρχει μια προσπάθεια να διαμορφωθεί μια ατζέντα έξω από την πραγματική, ή διαφορετική από τα πραγματικά προβλήματα και τα καθημερινά ζητούμενα στη χώρα. «Υπάρχει μια μεγάλη αντίδραση, το αισθανόμαστε κι εμείς από τα μέσα ενημέρωσης, μια προσπάθεια να τρομοκρατηθεί ο κόσμος, να αλλάξει το θέμα συζήτησης» τονίζει χαρακτηριστικά.