Μαίνεται το μέτωπο των αμφισβητήσεων στη Νέα Δημοκρατία, με στελέχη να ζητούν άμεσες αλλαγές σε ό,τι αφορά στη «γραμμή πλεύσης» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ads

Η Ντόρα Μπακογιάννη με δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ την Κυριακή άφησε σαφείς αιχμές εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σέβομαι τον αγώνα του κάθε ανθρώπου και την ανάγκη προσωπικής δικαίωσης, αλλά η ΝΔ πρέπει να γυρίσει σελίδα, χρειάζεται επανίδρυση, χρειάζεται τεράστιες αλλαγές, άλλους ανθρώπους στην ηγεσία».

Την ίδια στιγμή, ο Νικήτας Κακλαμάνης, με συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», επιμένει στην άμεση διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου στη ΝΔ.

«Περιμένω από τον Αντώνη Σαμαρά να πάρει τη μεγάλη απόφαση για ένα συνέδριο ανοικτό και δημοκρατικό», αναφέρει στον Τύπο της Κυριακής και υποστηρίζει ότι «η Συνδιάσκεψη αποτελεί ‘κομματικό πανηγύρι’ που συνδράμει στη μιζέρια και το ‘κρυφτούλι’ των πάσης φύσεως ‘δελφίνων’».

Ads

Και καταλήγει: «Η παράταξη εκτείνεται (το ξεχάσαμε επιτρέποντας σε ακραίες φωνές να αλλοιώσουν την ιστορία μας) από τη δημοκρατική δεξιά μέχρι τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας. Όποιος συμφωνεί καλώς να έλθει, όποιος διαφωνεί “ας μας κουνήσει το μαντήλι”. Σίγουρα δεν θα κλάψουμε».