Ο Αλέξης Μητρόπουλος, μετά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να τον τοποθετήσει σε μη εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια, ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να λάβει μέρος στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ενώ σε συνέντευξή του στον Σκάι άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Ads

Σημειώνεται πως ο Αλέξης Μητρόπουλος εμπλέκεται σε υπόθεση φοροδιαφυγής και για το λόγο αυτό στην σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής συγκρότησης ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:  «Μέχρι την πλήρη εκκαθάριση όσων θεμάτων βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τον αφορούν, η εισήγηση προς την Κ.Ε. περιλαμβάνει την δυνατότητα να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί».

Μιλώντας στον Σκάι είπε πως δεν αποδέχεται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, ενώ απαντώντας στα σενάρια που τον ήθελαν να βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Λαϊκή Ενότητα δήλωσε πως δεν σκοπεύει να στραφεί σε κάποιον άλλο πολιτικό φορέα καθώς και ότι θα εξετάσει τα επόμενα βήματά του μετά τις εκλογές. «Ούτε αναζήτησα και ούτε θα αναζητήσω να πάω σε άλλον φορέα. Θα μείνω όπως είμαι και μετά τις εκλογές θα δούμε. Θα παρακολουθήσω τις εξελίξεις οι οποίες προβλέπω ότι θα είναι ραγδαίες και καταιγιστικές», ανέφερε.

Ωστόσο ο Αλέξης Μητρόπουλος άφησε αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας πως δεν εκτιμήθηκε η στάση του να μην επιλέξει τη ρήξη και πως υπήρξε «διαπραγματευτική ανικανότητα» κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.  «Θεώρησα ότι επειδή πια το ελληνικό ζήτημα επιδεινώθηκε σε σχέση με τους παρελθόντες μήνες και επειδή δεν είχα επιλέξει τη σύγκρουση, έλεγα πως πάρα την αποτυχία και την έλλειψη σχεδίου, θα μπορούσε να γίνει μια τελευταία προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης», είπε. «Λυπήθηκα που δεν ψήφισα «όχι» και δήλωσα «παρών», πρόσθεσε.

Ads