Αιχμές για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σχετικά με την υπόθεση των CDS, αλλά και για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο, άφησε, μιλώντας στο Κόκκινο, ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, που κατηγορείται για τα θαλασσοδάνεια της τράπεζας προς επιχειρηματίες. Επίσης αναφέρθηκε σε σχέσεις πολιτικών με επιχειρηματίες και τις πιέσεις των πρώτων ώστε να πάρουν δάνεια οι δεύτεροι. 

Ads

 Για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο άφησε αιχμές σχετικά με την χορήγηση επισφαλών δανείων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, λέγοντας πως ήταν αυτό που είχε θεωρήσει αξιόπιστο τον Λ. Λαυρεντιάδη και του έδωσε την άδεια να διαχειριστεί καταθέσεις 2 δις ευρώ.
 
Ο Α. Φιλιππίδης διαψεύδοντας τις κατηγορίες περί «κόκκινων δανείων» ανέφερε: «Δεν ήθελα να έρχονται επιχειρηματίες με πολιτικούς χέρι-χέρι για να πάρουν δάνεια», αναφέρει και υπογραμμίζει πως κάποιοι πολιτικοί πίστευαν πως μπορούν να έχουν παρέμβαση στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. «Αν έλεγα πως αρχίζω να δίνω δάνεια προς επιχειρήσεις θα μου ερχόντουσαν επιχειρηματίες, που θα είχαν φάει πόρτα από όλες τις άλλες τράπεζες, χέρι χέρι με βουλευτές και θα μου ζητούσαν δάνεια. Εγώ τότε θα έπρεπε να τσακωθώ ή με το πολιτικό σύστημα ή θα έπρεπε να κάνω το ΤΤ το σκουπιδιάρικο των δανείων». «Δεν ήθελα να μετατραπεί το ΤΤ σε «σκουπιδιάρικο» αλλά σε πρωταθλητή», δίνοντας μόνο ομολογιακά δάνεια και όχι επιχειρηματικά, είπε. 

Αιχμές άφησε και για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σχετικά με την υπόθεση των CDS. Όπως είπε πρέπει η έρευνα να επικεντρωθεί  στο ποιοι τα αγόρασαν και εάν είναι φίλοι του πρώην πρωθυπουργού  Γιώργου Παπανδρέου.