Νέα εσωκομματικά πυρά κατά του Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο Νίκος Δένδιας στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Ανάπτυξης για εκλογή 180 βουλευτών εκ μέρους της ΝΔ στις επόμενες εκλογές «προκειμένου να αλλάξει το Σύνταγμα».

Ads

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών «φωτογραφίζοντας» τον Άδωνι Γεωργιάδη σημείωσε με νόημα πως ο ίδιος θα «προσυπέγραφε μια πολύ πιο σεμνή αντίληψη, να κρατήσουμε ένα πολύ καλό ποσοστό», ενώ επεσήμαμνε πως «δεν θα πρέπει να επιδειχθεί η παραμικρή αλαζονεία».

Ειδικότερα,  ο κ. Δένδιας στην εν λόγω τοποθέτησή ανέφερε  τα εξής:

«Τώρα για εμάς ποια είναι η πρόκληση. Να μην επιδειχθεί η παραμικρή αλαζονεία. Ε, υπάρχουν, προφανώς υπάρχουν διάφορες αντιλήψεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία, ακούω, διαβάζω. Υπάρχει μια αντίληψη που λέει να το πάμε, να φτάσουμε στο 180 και από εκεί και πέρα να μπορούμε να αλλάξουμε και το Σύνταγμα, να αλλάξουμε συνολικά το γίγνεσθαι στη χώρα. Εγώ θα προσυπέγραφα μια πολύ πιο σεμνή αντίληψη, να κρατήσουμε ένα πολύ καλό ποσοστό. Να έχουμε μια δεύτερη τετραετία συνέχισης της πρώτης και από εκεί και πέρα να μπορέσουμε πραγματικά να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα καλύτερο ευρωπαϊκό αύριο. Αυτή θα ήταν η δική μου συνταγή επιτυχίας. Νομίζω ότι αυτή είναι και η συνταγή επιτυχίας που θα επιλέξει και ο πρωθυπουργός».

Υπενθυμίζεται πως ο Άδωνις Γεωργιάδης το βράδυ της Κυριακής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είχε δηλώσει:

Ads

«Στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται, θυμίζω ότι ένας διακηρυγμένος στόχος της ΝΔ είναι η αλλαγή του Συντάγματος που θέλει 180 (σ.σ. βουλευτές). Ίσως θα είχε αξία να δούμε τη μάχη της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης για να πιάσουμε το 180. Δηλαδή να πούμε στον κόσμο στις δεύτερες εκλογές ότι “παιδιά τώρα το στοίχημα δεν είναι να πάρει η ΝΔ την κυβέρνηση”. Είναι να πάρουμε 180 μόνοι μας και να πάμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στη μεταπολίτευση».