Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την τροπολογία του Κωστή Χατζηδάκη με την οποία ιδιωτικοποιούνται ΛΑΡΚΟ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΠΑ. 

Ads

Το αίτημα κατέθεσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, εκφράζοντας παράλληλα της αντιρρήσεις του κόμματος για τη ρύθμιση τόσο σημαντικών θεμάτων μέσω τροπολογίας. 

Ο κ. Φάμελος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά σε «ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας πίσω από την πλάτη της Βουλής».

Επιπλέον, είπε στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ότι είχε διαβεβαιώσει ατύπως τον ΣΥΡΙΖΑ στη Διάσκεψη των Προέδρων πως κατόπιν συνεννόησης με τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη συμφωνήθηκε πως η τροπολογία θα περιλάμβανε μόνο τη ΛΑΡΚΟ και όχι τη διαχείριση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Ads

«Παραβιάζετε μια συζήτηση που κάναμε εμείς θεσμικά στη Διάσκεψη των Προέδρων» είπε ο κ. Φάμελλος και χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την πρακτική του υπουργού και της κυβέρνησης να συζητηθεί το θέμα χωρίς ακρόαση των αρμόδιων φορέων και χωρίς επεξεργασία στις αρμόδιες επιτροπές. «Αποτελεί προσβολή προς το κοινοβούλιο. Το κάνετε επανειλημμένα» πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Προηγουμένως, οι τόνοι είχαν ανέβει στην Ολομέλεια, καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος κατέθεσε την τροπολογία ενώ είχε δεσμευτεί για το αντίθετο.