Αίτημα για άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση, Γιάννη Λαγού και Ηλία Παναγιώταρου, διαβίβασε τη Βουλή η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για παραβιάσεις της αντιρατσιστικής νομοθεσίας. 

Κατόπιν προανάκρισης που διενήργησε η Κρατική Ασφάλεια Αττικής, από μέλη της Χρυσής Αυγής το διήμερο 19 και 20 Μαρτίου 2015 ρίχτηκαν φυλλάδια που ανέγραφαν «Έξω οι λαθρομετανάστες», ενώ την επόμενη ημέρα (21/3/2015) σε συγκέντρωση στο Σταθμό Λαρίσης ρίχτηκαν φυλλάδια που ανέγραφαν «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Παράλληλα, τόσο στη συγκέντρωση στο Σταθμό Λαρίσης όσο και από την εφημερίδα της Χρυσής Αυγής προαναγγέλθηκε «συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των λαθρομεταναστών. Όχι στο ρατσισμό κατά των Ελλήνων».

Η Χρυσή Αυγή έχει υποστηρίξει ότι δεν εξέδωσε εκείνη τα επίμαχα φυλλάδια, ενώ από βίντεο της ΕΡΤ το οποίο έχει απομαγνητοφωνηθεί, προέκυψε ότι υπήρξε υποκίνηση βίας και μίσους κατά προσώπων με βάση τη φυλή, το χρώμα, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή με τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη (άρθρο 1 του αντιρατσιστικού νόμου).

Το λόγο έχει πλέον η Βουλή για να αποφασίσει επί του αιτήματος άρσης ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής.