Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του ο 52χρονος Παναγιώτης Κοντιζέλος που κατηγορείται για την αρπαγή και τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της 22χρονης φοιτήτριας στο ημιυπόγειο διαμέρισμά του στη Δάφνη.

Ο κατηγορούμενος ζητεί την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του με κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι. Σύμφωνα με τον συνήγορό του Λευτέρη Ειρηνάκη «από το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης καταδεικνύεται το πρόβλημα αναπηρίας και στους δύο οφθαλμούς καθώς το ποσοστό που του αναγνωρίζει είναι το 1/20».

Όπως αναφέρει ο συνήγορός του «ο νόμος ορίζει ρητά τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν. Σε αυτό το στάδιο της ποινικής διαδικασίας δεν εξετάζεται η ενοχή, αλλά η διασφάλιση παρουσίας του κατηγορουμένου στο ακροατήριο με το λιγότερο επαχθές δικονομικό μέτρο». 

Σημειώνεται ότι 52χρονος κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης, ενώ η νεαρή φοιτήτρια που βρέθηκε δεμένη και βάναυσα κακοποιημένη μέσα στο διαμέρισμα του από τους άντρες της αστυνομίας πήρε εξιτήριο από το Τζάνειο και μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης.