Αισιοδοξία για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης για την τρίτη αξιολόγηση, εξέφρασε σήμερα στις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Ads

Οι συζητήσεις στην Αθήνα προχωρούν σημειώνοντας πρόοδο «ελπίζω ότι μέχρι τη συνεδρίαση της Δευτέρας, οι δύο πλευρές θα έχουν φτάσει σε μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο», ανάφερε ο αξιωματούχος, ο οποίος διευκρίνισε πως αυτό δεν σημαίνει ότι ολοκληρώνεται και η αξιολόγηση.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, μετά τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο η ελληνική πλευρά θα πρέπει να υλοποιήσει τις περίπου 100 προαπαιτούμενες δράσεις αυτής της συμφωνίας.

Ένα πακέτο προαπαιτούμενων αναμένει ότι θα υλοποιηθεί πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ το δεύτερο τις πρώτες μέρες του επόμενου έτους.

Ads

Ο ίδιος βλέπει το πολιτικό κλείσιμο της αξιολόγησης στη συνεδρίαση του Εurogroup στις 22 Ιανουαρίου και την εκταμίευση της δόσης στα μέσα Φεβρουαρίου. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα, αυτή τη φορά όλα εξελίσσονται εξαιρετικά ομαλά, ανέφερε ο αξιωματούχος.