Ολοκληρώθηκε η έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την πορεία των διαπραγματεύσεων μετά τις επαφές στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου έκαναν μετέφεραν κλίμα αισιοδοξίας και την πεποίθηση ότι «οδηγούμαστε σε λύση».

Ads

Κατά τη συνεδρίαση ο Αλέξης Τσίπρας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ενημέρωσαν τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη για την πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μίλησε για τις διμερείς επαφές που είχε σε Ρωσία και Γερμανία. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προσήλθε στη συνεδρίαση και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι προσπάθειες της κυβέρνησης θα ενταθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο προκειμένου να «κλειδώσουν» οι συμφωνούντες με τις ελληνικές θέσεις στο Eurogroup, αλλά και για να βελτιωθεί η θέση της Ελλάδας στους συσχετισμούς, δηλαδή και στους υπόλοιπους που μπορούν να συμφωνήσουν στα ελληνικά αιτήματα.

Διαβάστε επίσης: «Κόκκινη γραμμή» για την Αθήνα, ασφαλιστικό και απολύσεις

Ads

Τα δυο βασικά συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτό το τριήμερο είναι ότι το κλίμα καταστροφολογίας που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες «δεν πέρασε», κάτι που φάνηκε και από τις συγκεντρώσεις συμπαράστασης των πολιτών, αλλά και ότι η δήλωση του Γερούν Ντάισελμπουμ έχει μετατοπίσει τον άξονα της συζήτησης «από το εφαρμόστε» και το «επιτυχής αξιολόγηση» στο «αναζητούμε το κοινό έδαφος μεταξύ του προηγούμενου προγράμματος και του επόμενου», αναφέρουν οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.