Εξομαλύνεται σταδιακά η κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, μετά τα προβλήματα και την ταλαιπωρία πολλών επιβατών, που προκάλεσαν από την Πέμπτη οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη. Αίρεται σταδιακά το απαγορευτικό απόπλου, με τους ταξιδιώτες του Πάσχα να καλούνται να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, πριν ξεκινήσουν για το λιμάνι.

Ads

Σε λίγη ώρα αναμένεται να αρθεί το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει γύρω στις 21.30 το βράδυ από τον Πειραιά.  Στις 21.00 οι πρώτες αναχωρήσεις από Πειραιά για Κρήτη, Χίο, Μυτιλήνη, Ρόδο, Κω και Κυκλάδες. Παραμένουν το Νήσος Μύκονος στη Σύρο, το «Αδ. Κοραής» αλλά και το «Speedrunner» στη Μήλο, απ’ όπου προβλέπεται να αποπλεύσουν μετά τις 22:00.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από το λιμάνι του Πειραιά για την Κρήτη τα δρομολόγια των πλοίων «Κνωσός Παλάς» για Ηράκλειο και «Κρήτη ΙΙ» για Χανιά θα αναχωρήσουν μετά τις 21.00 το βράδυ. Επίσης το Blue star 2 για Ρόδο, Κω, Θήρα θα αναχωρήσει στις 22:30 το βράδυ, ενώ το “Blue Star Patmos” για Μυτιλήνη Χίο και Blue star Νaxos για Κατάπολα, Κουφονήσια, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Νάξο, Πάρο, Σύρο στις 22.00 το βράδυ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται κανονικά.

Ads

Από το λιμάνι της Ραφήνας τα δρομολόγια των πλοίων για Μαρμάρι γίνονται κανονικά, ενώ για τις Κυκλάδες τα πλοία έχουν ξεκινήσει να αναχωρούν ήδη από τις 18:30. Ήρθη το απαγορευτικό από το Λαύριο.

Στο μεταξύ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» που παραμένει από χθες βράδυ στο λιμάνι της Σύρου με 429 επιβάτες θα αναχωρήσει για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο για Εύδηλο, Καρλόβασι, Βαθύ στις 22:00 το βράδυ.

Επίσης στο λιμάνι της Μήλου λόγω των ισχυρών ανέμων παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» και το ταχύπλοο “Speedrunner 4” . Και τα δύο πλοία αναμένεται να αναχωρήσουν με τελικό προορισμό τον Πειραιά μετά τις 22.00 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι πολλές εταιρείες προγραμματίζουν να βάλουν για αύριο Μεγάλο Σάββατο έκτακτα δρομολόγια.