Τουλάχιστον 15 νεαρά άτομα τραυματίστηκαν, τρία από τα οποία σοβαρά, όταν λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, άγνωστος μπήκε σε εστιατόριο στην Ακτή Δηλαβέρη, στο Μικρολίμανο, και κρατώντας ένα καλάσνικοφ άρχισε να πυροβολεί εναντίον των θαμώνων.

Ads

Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι αλβανικής καταγωγής, βρισκόταν αρχικά μέσα στο κατάστημα, όταν ξαφνικά έγινε κάποια παρεξήγηση ανάμεσα σε αυτόν και κάποιους θαμώνες. Οργισμένος έφυγε από το κατάστημα, και λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε σε αυτό, κρατώντας ένα πυροβόλο όπλο τύπου καλάσνικοφ.

Κατέβηκε από το όχημα στο οποίο επέβαινε, εισήλθε στο κατάστημα, άρχισε να βρίζει τους θαμώνες και στη συνέχεια φώναξε: «Τώρα θα χυθεί αίμα». Αμέσως άνοιξε πυρ, με τους πελάτες να τρέχουν προς πάσα κατεύθυνση να σωθούν από τους πυροβολισμούς. Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης άδειασε διαδοχικά δύο γεμιστήρες με σφαίρες.

Στη συνέχεια, βγήκε από το εστιατόριο, τραυμάτισε ένα ακόμα άτομο και διέφυγε με ταξί, το οποίο εξαφανίστηκε αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Επί τόπου έσπευσαν πέντε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία μετέφεραν τους τραυματίες στον Ευαγγελισμό και το Αττικό Νοσοκομείο.

Ads

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στην Αστυνομία, ο δράστης ήταν ψηλός με γκρίζα μαλλιά και φορούσε ζακέτα. Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του, ο οποίος είναι ηλικίας μεταξύ 35 και 40 ετών, ενώ χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επικίνδυνος.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος φαίνεται πως είχε εμπλακεί σε περιστατικό με πυροβολισμούς σε νυχτερινό μαγαζί στο Μεταξουργείο, όπου είχε σκοτωθεί ένας 44χρονος, αλλά και σε ένα άλλο περιστατικό σε καφενείο στον Άγιο Παντελεήμονα. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, η εκτίμηση είναι πως η επίθεση έγινε για να «πουλήσει προστασία» ο δράστης, ενώ στο νέο «χτύπημα» οι αρχές εκτιμούν ότι ήταν υπό την επήρεια κοκαΐνης.

Η κατάσταση των τραυματιών

Τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στο Αττικό Νοσοκομείο, ανάμεσά τους και μια νεαρή κοπέλα, η οποία τραυματίστηκε στο κεφάλι και σύμφωνα με πληροφορίες δεν διατρέχει κίνδυνο. Επίσης, δύο άτομα χειρουργήθηκαν στο θώρακα στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ενώ άλλα δύο άτομα, που τραυματίστηκαν από θραύσματα, νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό και στο Θριάσιο.

Τέλος, με διαμπερές τραύμα νοσηλεύεται στο ΚΑΤ νεαρή γυναίκα. Συνολικά τραυματίστηκαν 15 άτομα αλλά οι έξι αναχώρησαν από τα νοσοκομεία αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.