Απόπειρα δωροδοκίας με στόχο να μην προχωρήσει η καταγγελία για την επίθεση της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε σήμερα στο δικαστήριο ένας από τους Αιγύπτιους ψαράδες, θύματα της επίθεσης. 

Ads

Ο μάρτυρας Αμπουζίντ Εμπάρακ, που στις 12 Ιουνίου 2012 δέχθηκε επίθεση από ομάδα Χρυσαυγιτών στο σπίτι που διέμενε, είπε ότι οι δράστες επιχείρησαν να τους δώσουν χρήματα για να μην τους καταγγείλουν. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης ο μάρτυρας υποστήριξε, πως ο φίλος του ο Αχμέτ του είπε ότι κατά τη διάρκεια που ο ίδιος νοσηλευόταν, τον είχε πλησιάσει κάποιος που σχετιζόταν με τους δράστες της επίθεσης κάνοντας του τη συγκεκριμένη πρόταση. Εκείνος την αρνήθηκε κι από τότε δεν επιχειρήθηκε νέα προσέγγιση.  

Ο Αμπουζίντ Εμπάρακ αναφέρθηκε με όλες τις λεπτομέρειες και στην επίθεση που δέχτηκε εκείνο το βράδυ: «Αν ήξεραν ότι είμαι ζωντανός, δεν θα με άφηναν. Πίστεψαν ότι με σκότωσαν και είπαν “πάμε”». 

Ads

Μίλησε για τα προβλήματα υγείας που τον ταλανίζουν μέχρι και σήμερα, ενώ τόνισε πολλές φορές ότι αισθάνεται “πεθαμένος” μετά την επίθεση. 

Ανέφερε μάλιστα ότι δεν είχε ιδέα περί Χρυσής Αυγής, μέχρι τότε, ενώ εκτίμησε ότι δέχθηκε την επίθεση επειδή ήταν ξένος, και δη Αιγύπτιος.

Σημείωσε ότι μετά το συμβάν «φοβάται ακόμη και όταν περπατάει, όλοι οι ξένοι φοβούνται. Είμαι πεθαμένος. Δεν θα ‘χει διαφορά, ακόμη κι αν με σκοτώσουν έξω από το δικαστήριο. Δεν μπορώ πια να ταΐσω τα παιδιά μου».