Συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο η δίκη της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκαν Αιγύπτιοι ψαράδες από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής τον Ιούνιο του 2012.

Ads

Τη μαρτυρία του κατέθεσε σήμερα ο  Αμπουχαμέντ Σαάντ, ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης μέσα στο σπίτι του στο Ικόνιο Περάματος, όπου έμενε με τα αδέλφια του και τον φίλο τους Αμπουζίντ Εμπάρακ, που ξυλοκοπήθηκε άγρια από χρυσαυγίτες.

Περιγράφοντας την επίθεση ο Αιγύπτιος αναγνώρισε ανάμεσα στους κατηγορουμένους στη δίκη της Χρυσής Αυγής τον επικεφαλής της επίθεσης. Πρόκειται για τον Αναστάσιο Πανταζόπουλο, ο οποίος είναι πυρηνάρχηε της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα.

Κατέθεσε επίσης ότι την επομένη της επίθεσης και μετά τη διάσταση που έλαβε τότε το θέμα, του είχε τηλεφωνήσει ένας δικηγόρος που του είχε προτείνει να του δώσει χρήματα προκειμένου να μην μιλήσει για όσα έγιναν.

Ads

Επίσης, ο μάρτυρας κατέθεσε πως θεωρεί πως «ήταν μια οργανωμένη επίθεση» και πως οι δράστες είχαν στόχο να τους σκοτώσουν και γι’ αυτό προσπαθούσαν να τους εξαναγκάσουν να βγουν από το σπίτι.