Καταπέλτης είναι το πόρισμα της Τροχαίας για τον 28χρονο που τον περασμένο Αύγουστο παρέσυρε με το αυτοκίνητό του γιαγια και εγγόνι στο Αίγιο,  με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. 

Ads

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο νεαρός σημαιοφόρος του πολεμικού ναυτικού είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα. Παίρνοντας τη μοιραία στροφή, ο μπροστινός αριστερός τροχός του αυτοκινήτου του χτύπησε στο πεζοδρόμιο, το αυτοκίνητο περιστράφηκε 180 μοίρες και με το πίσω αριστερό μέρος του χτύπησε τη γιαγιά και το καρότσι με το μωρό. Σύμφωνα με την έκθεση της τροχαίας, ο 28χρονος κατάφερε να ακινητοποιήσει το όχημα 150 μέτρα μετά το σημείο που βρήκαν τον θάνατο η γιαγιά και το ενός χρόνου αγοράκι. Στο μεταξύ, είχε καβαλήσει ένα πεζοδρόμιο με τους δεξιούς τροχούς στο ρεύμα προς Κόρινθο, απέφυγε μια κολόνα φωτισμού και έναν κάδο απορριμάτων κόβοντας απότομα το τιμόνι αριστερά μέχρι που πάτησε φρένο στη μέση του δρόμου.

Οι δυο άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν στον αέρα με ταχύτητα 133 χιλιομέτρων και κατέληξαν στην άσφαλτο 16,90 μέτρα μακριά. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος.

«Όπως φαίνεται από την περιοχή ήρθε από το πίσω μέρος των ανθρώπων αυτών και τους θέρισε σαν αλωνιστική μηχανή», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, Κώστας Κρεμμύδας.

Ads