Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αίγινας με τον θάνατο μιας 20χρονης κοπέλας που βρέθηκε κρεμασμένη στην αυλή του σπιτιού της.

Ads

Οι αρχές ερευνούν τις αιτίες θανάτου της με το επικρατέστερο σενάριο να είναι η αυτοκτονία.

Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας φαίνεται πως υπήρχαν προβλήματα στο οικογενειακό περιβάλλον της 20χρονης, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό εάν αυτός ήταν ο λόγος που ίσως την οδήγησε στην αυτοκτονία. Την ίδια στιγμή προβληματισμό προκαλεί το γεγονός της εξαφάνισης προσώπου του περιβάλλοντος της οικογένειας. Σύμφωνα με αναφορές η 20χρονη είχε έντονες προστριβές με το εν λόγω πρόσωπο.

Η μητέρα της που ήταν αυτή που τη βρήκε νεκρή, είχε χωρίσει με τον πατέρα της και διατηρούσε μία άλλη σχέση με έναν άντρα που, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν βίαιος απέναντί της.

Ads

Σύμφωνα με το protothema.gr, η 20χρονη φέρεται έστειλε ένα μήνυμα λίγες ώρες πριν βρεθεί απαγχονισμένη που ίσως να φωτίζει τις προθέσεις της. Συγκεκριμένα, φέρεται να έγραψε στην κολλητή της φίλη λίγες ώρες πριν την τραγωδία: «Έχω βρει έναν τρόπο να τελειώσουν όλα αυτά και άμεσα».

Το χρονικό της τραγωδίας

Η άτυχη Μαρία βρισκόταν μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου στο μαγαζί-εστιατόριο, στο οποίο εργαζόταν, από όπου και αποχώρησε πολύ νωρίς το πρωί. Λίγο αργότερα, στις 9:30 η μητέρα της αντίκρισε την κόρη της απαγχονισμένη στην αυλή του σπιτιού όπου διέμεναν. Τις φωνές της μητέρας άκουσαν γείτονες, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο για βοήθεια όμως ήταν αργά.

Για να κλείσει ο φάκελος για την ΕΛΑΣ θα πρέπει να ολοκληρωθεί η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της 20χρονης και να βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Το πόρισμα θα σύνταξη η ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.