Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Παρασκευή μαζί με βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές των Σερρών, όταν περίπου 50 κάτοικοι της περιοχής τον πλησίασαν κι άρχισαν να του φωνάζουν «ήρθατε να δείτε τα χάλια σας;», ενώ κάποιοι του έλεγαν «είσαι αλήτης, ήρθαμε στην Κηφισιά να σε δούμε κι εσύ μας έπνιξες στα χημικά».

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες διαμαρτύρονταν γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά είχε καθυστερήσει να τους δώσει τις αποζημιώσεις για τη χαλαζόπτωση του Ιουνίου του 2014.

Φανερά ενοχλημένος, ο πρόεδρος της ΝΔ απομακρύνθηκε από το σημείο, με τους άνδρες της προσωπικής του φρουράς αλλά και αστυνομικούς να προσπαθούν να κρατήσουν μακριά του τους οργισμένους κατοίκους τόσο του Πεθελινού Σερρών όσο και των γύρω περιοχών.

Εξαιτίας της έντασης που προκλήθηκε οδήγησε τον αστυνομικό διευθυντή να διατάξει προσαγωγές, με αποτέλεσμα να προσαγάγει δύο άτομα, τα οποία, όμως, λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα, μετά και την παρέμβαση μιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κι ενός πολιτευτή προς τις Αρχές, οι οποίοι ζήτησαν την απελευθέρωσή τους.

Διαβάστε επίσης:

Προσήχθησαν δυο αγρότες για φραστική επίθεση κατά του Σαμαρά

Ads