Αγρότες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας έδωσαν δυναμικό «παρών» στον εορτασμό της 104ης επετείου από τα γεγονότα του Κιλελέρ, που φέτος διοργανώθηκε από τη πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων.
 

Ads

Αγρότες από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα και άλλες περιοχές, βρέθηκαν στον χώρο του μνημείου για την εξέγερση των κολίγων, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Οι ίδιοι τόνισαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους που, όπως σημειώνουν, συνδέονται με την επιβίωση του κλάδου τους και των οικογενειών τους, κάτι που υπογράμμισε και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίες προειδοποίησε επίσης για «νέο Κιλελέρ», καθώς, όπως ανέφερε, η κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί εξωθεί τους αγρότες σε ξεσηκωμό.

Ads

Συμπλήρωσε ότι οι αγρότες συνεχίζουν να οργανώνονται και να συντονίζονται και βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική εγρήγορση, ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως αφετηρία του νέου κύκλου κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων.