Ένταση επικράτησε στο κλειστό γυμναστήριο των Φερών, όπου πραγματοποιείται το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Θρακών, όταν ομάδα αγροτών και κτηνοτρόφων εισέβαλαν στο χώρο και αποδοκίμασαν τα κυβερνητικά στελέχη ζητώντας να αποχωρήσουν από το χώρο.

Ads

Στο χώρο, σύμφωνα με τη Real, βρίσκονταν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλια – Τσαρουχά, οι παριστάμενοι βουλευτές και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρης Πλευράκης.

Επικεφαλής της ομάδας των αγροτών ήταν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής. «Είναι επιτέλους ώρα για λίγη επανάσταση», έλεγε ο πρόεδρος, καλώντας του παρευρισκόμενους «να εγκαταλείψουν την αίθουσα και να βγουν έξω μαζί τους», όπου έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους.  «Συνέδρια μπορείτε να κάνετε, αγροτικές αποζημιώσεις όμως; Μέχρι πότε;», φώναζαν, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στον αγροτικό τομέα. 

Όπως αναφέρει το Xanthipress, ένας εκ των πρωταγωνιστών του επεισοδίου κατά του Παναγιώτη Σγουρίδη ήταν ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και υποψήφιος με τη ΝΔ, Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά σε βάρος του Υφυπουργού των ΑΝΕΛ. Σε συνέντευξή του πριν τις εκλογές ο Π. Σγουρίδης είχε αναφέρει ότι ο πρώην Βουλευτής του Έβρου είχε αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ και είχε προσχωρήσει στη ΝΔ επειδή δεν είχε ικανοποιηθεί το αίτημά του να τοποθετηθεί Πρόεδρος στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης από την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το συνέδριο διακόπηκε προσωρινά, ωστόσο μετά και την παρέμβαση της αστυνομίας που βρισκόταν στον χώρο, τα πνεύματα ηρέμησαν και το συνέδριο ξεκίνησε κανονικά.