Απίστευτες εικόνες ξυλοδαρμού ενός μετανάστη στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς της Ομάδας Δίας καταγράφει ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και έχει τραβηχτεί ερασιτεχνικά από αυτόπτη μάρτυρα.
 

Ads

Όπως αναφέρει ο Νίκος Σούλης, που τράβηξε το βίντεο και το δημοσίευσε και στη σελίδα του στο Facebook, ο μετανάστης «δικαίως συλλαμβάνεται για μια αξιόποινη πράξη», καθώς «έβαζε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων». Όμως, συνεχίζει, ο εξευτελισμός από διμοιρία αστυνομικών με συνοδεία  «αυτόδικων» πολιτών ήταν απαράδεκτος.

 
Ο αυτόπτης μάρτυρας σημειώνει χαρακτηριστικά: «Εμένα ο κόμπος είναι ακόμη στο λαιμό μου όταν ακούω τη φωνή του παιδιού να λέει δυο λέξεις που έμαθε…”οσι προμπλεμα…οσι προμπλεμα…”».
 
«Ο ‘αντιφασίστας’ κ. Χρυσοχοϊδης κατηγορεί όσους διαφωνούν με τη ναζιστικής έμπνευσης δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες πως σπρώχνουν με την αδράνειά τους την ελληνική κοινωνία στη ναζιστική Χρυσή Αυγή», δήλωσε στο tvxs.gr ο Θανάσης Κούρκουλας από το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών. «Άραγε για τους χρυσαυγίτες με στολή της υπηρεσίας του θα κάνει τίποτα ο ‘αντιφασίστας’ κ. Χρυσοχοϊδης;», τόνισε.