Τον άγριο ξυλοδαρμό και βασανισμό της ΕΛΑΣ καταγγέλλουν οι δικηγόροι των συλληφθέντων από τα χτεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια.

Ads

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα του Unfollow τρεις δικηγόροι Αντωνία Λεγάκη, Άννυ Παπαρούσου και Χρύσα Πετσιμέρη, εκτός από δύο γυναίκες και έναν 19χρονο, οι υπόλοιποι από τους εννέα συλληφθέντες, που κατηγορούνται για τα επεισόδια και την επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα, είναι ανήλικοι.

«Έχουν βασανιστεί μετά τη σύλληψη. Έχουν βασανιστεί μεθοδικά. Έχουν βασανιστεί με τρόπους που πληρούν απολύτως την έννοια των κακουργηματικών βασανιστηρίων κατά το νόμο. Πρόκειται για μεθοδευμένα χτυπήματα στο ίδιο σημείο προκειμένου να προκαλέσουν βλάβη» καταγγέλλει η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη, στη δημοσιογράφο Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου. Δίπλα της ο 19χρονος, που συνελήφθη αναφέρει:

«Με πλησίασε μια ομάδα ΔΕΛΤΑ σε ένα στενό των Εξαρχείων, έπεσαν πάνω μου για να με συλλάβουν, με πέταξαν στην άσφαλτο και άρχισαν να με χτυπούν με γκλοπ στο κεφάλι. Στον δρόμο για το τμήμα, ένας μου έκανε λαβή στον λαιμό και με κρατούσε όσο περπατούσα και ένας άλλος άρχισε να περνάει από πάνω μου με το μηχανάκι πατώντας μου τα πόδια. Έπεφτα και αυτός που με κρατούσε με σήκωνε και με χτυπούσε επειδή δεν άντεχα τον πόνο στα δάχτυλα των ποδιών μου, τα οποία τελικά έσπασαν».

Ads

«Έχω μπροστά μου 14χρονο παιδί το οποίο αφού το συνέλαβαν, τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ το είχαν πεταμένο και ακινητοποιημένο στην άσφαλτο και το χτυπούσαν ξανά και ξανά με τα γκλοπ στα χέρια μέχρι που του τα έσπασαν» αναφέρει η κ. Λεγάκη. «Πιο δίπλα 17χρονος με σπασμένα δόντια. Παραδίπλα επίσης 17χρονος που από τις μπουνιές που έχει φάει στο πρόσωπο έχουν αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά του», σημειώνει το δημοσίευμα του Unfollow.

* Φωτογραφία αρχείου