Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Υποδομών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη και του Ποταμιού με αφορμή την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για τους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων. Μετά τους ισχυρισμούς του Ποταμιού ότι δεν έχει διορίσει κοντινά του πρόσωπα ως μετακλητούς, ο Χρήστος Σπίρτζης έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα ΦΕΚ διορισμών στελεχών του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, ρωτώντας παράλληλα για τη σχέση αυτών με το κόμμα. Τι απαντά το Ποτάμι. 

Ads

Η αρχή μιας κόντρας

Η κόντρα ξεκίνησε την Δευτέρα, με τον Χρήστο Σπίρτζη να λέει στον Αlpha 9,89, ότι είναι «ανέκδοτο» οι κατηγορίες κατά της κυβέρνησης για τους διορισμούς. «Είναι για γέλια η κριτική από τη ΝΔ και το Ποτάμι για τους μετακλητούς», είπε και πρόσθεσε ότι «όπως και σε όλο τον κόσμο, ο αριθμός έχει μειωθεί και οι αμοιβές επίσης, σε βαθμό τέτοιο που δεν μπορούμε να κάνουμε δουλειά».

Ο κ. Σπίρτζης, αναφερόμενος συγκεκριμένα στο Ποτάμι είπε χαρακτηριστικά: «Να δούμε τι μετακλητούς έχουν στα γραφεία τους, υπάρχουν πολλοί στενοί συγγενείς στελεχών. Να δούμε επίσης πού είναι η κόρη του κ. Θεοδωράκη και μετά να συζητήσουν, να τελειώνει η πλάκα. Δεν κάνει κακό το Ποτάμι, δεν τους κατηγορώ, αλλά δεν μπορούν να κατηγορούν».

Ads

Διαβάστε επίσης: 

Ποτάμι προς τους «Κλουζό» της κυβέρνησης

Άμεση ήταν η απάντηση του Ποταμιού προς τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, με ανακοίνωση προς τους «Κλουζό» της κυβέρνησης, όπως τιτλοφορείται.

«Άλλο ένα λάθος διέπραξε το πρωί ο κ.Σπίρτζης (πολύ μικρότερο βέβαια από τα λάθη στα οποία μας έχει συνηθίσει). Η κόρη του κ. Θεοδωράκη ΔΕΝ είναι μετακλητή υπάλληλος όπως ο ίδιος άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις του. Και για να είμαστε πιο σαφείς και κατηγορηματικοί, κανείς συγγενής κανενός στελέχους του Ποταμιού δεν έχει προσληφθεί σε θέση μετακλητού υπαλλήλου είτε σε βουλευτή είτε στο Ποτάμι. Ή για να τα πούμε και πιο απλά εμείς δεν έχουμε προσθέσει συγγενείς μας στην λίστα των δημοσίων υπαλλήλων», ανέφερε το Ποτάμι.

Απάντηση με ερωτήσεις και ΦΕΚ

Από τη μεριά του ο υπουργός Μεταφορών, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα απάντησε και πάλι στο Ποτάμι, ρωτώντας για συγκεκριμένα στελέχη του Ποταμιού που σύμφωνα με τα ΦΕΚ που παραθέτει είναι διορισμένοι ως μετακλητοί από το κόμμα.

Όπως σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης, «θεωρούμε ότι είναι και νόμιμο και ηθικό, όπως άλλωστε γίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, τα πολιτικά κόμματα, οι βουλευτές, οι υπουργοί, οι ευρωβουλευτές να έχουν ως μετακλητούς υπαλλήλους, στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης τους».

Και συνέχισε ρωτώντας το Ποτάμι:

«Είναι με απόφασή σας διορισμένοι στα γραφεία σας στη Βουλή ως μετακλητοί:

– Ο υποψήφιος βουλευτής Αττικής και εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Δημήτρης Τσιόδρας;
– Η κ. Αποστολάκη, η οποία όλως τυχαίως ήταν και εταίρος σας επιχειρηματικός στο PROTAGON;
– Η υποψήφια βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, Μαρία Αντωνιάδου;
– Επίσης ρωτάμε όσον αφορά στην υπάλληλο της ΣΤΑΣΥ, κ. Δήμητρα Χατζηεμμανουήλ, αποσπασμένης στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Γ. Μαυρωτά, ποια είναι η συγγενική σχέση με τον κ. Θεοδωράκη. Πώς εξηγούν ότι την απόφαση ενέκρινε ο κ. Παπαθανάσης, τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ και νυν γενικός Διευθυντής της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη», είναι τα ερωτήματα που έθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Οι σχέσεις και επαφές του κ Σταύρου Θεοδωράκη με τη ΝΔ, και τον κ. Μητσοτάκη  είναι φανερό  ότι έχουν ρίζες από πολύ παλιά…», σχολίασε καταλήγοντας.

Τα ΦΕΚ του Ποταμιού

ΦΕΚ Διορισμών Υποψήφιων Βουλευτών ΠΟΤΑΜΙΟΥ και συνεργατών

 

ΦΕΚ Απόσπασης κόρης Σταύρου Θεοδωράκη στο γραφείο του Γ. Μαυρωτά

 

ΦΕΚ Απόσπαση δημόσιας υπαλλήλου, Δήμητρας Χατζηεμμανουήλ, στο γραφείο του κόμματος Ποτάμι

 

Έγκριση για την παραπάνω απόσπαση από τον τότε πρόεδρο της ΣΤΑΣΥ, Νικόλαο Παπαθανάση νυν γενικό Διευθυντή της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη:

 

Η ΣΤΑΣΥ επί προεδρίας Νικόλαου Παπαθανάση, νυν γενικού Διευθυντή της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη

 

 Το ΦΕΚ για την απόσπαση της υπαλλήλου Δήμητρας Χατζηεμμανουήλ

 

 Το αίτημα για την μετάθεση της κ. Χατζηεμμανουήλ στο Υπουργείο Μεταφορών από το ΥΠΟΜΕΔΙ στην ΣΤΑΣΥ: