Μια άγρια καταδίωξη σημειώθηκε σήμερα στην Ημαθία. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ καταδίωξαν κλεμμένο αυτοκίνητο και ο οδηγός του παρέσυρε μια μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δυο άντρες της ΕΛΑΣ που επέβαιναν. 

Ads

Ο δράστης ένας Έλληνας 39 ετών συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, κατόπιν μεγάλης κινητοποίησης της Αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό, από την αστυνομία πρόκειται για Έλληνα, σεσημασμένο για κλοπές και αρπαγές τσαντών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, απείθεια, κλοπή κ.ά., ενώ οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, το περιστατικό διαδραματίστηκε χθες το απόγευμα, όταν αρχικά ο συλληφθείς έκλεψε σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο από τη Βέροια. Έγινε όμως αντιληπτός και ακολούθησε καταδίωξη επί της Εγνατίας Οδού. 

Ads

Εκεί, προκειμένου να διαφύγει τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τον καταδίωκαν, παρέσυρε την μοτοσικλέτα τους η οποία και ανατράπηκε, με συνέπεια να τραυματίσει τους δύο αναβάτες της.

Κατά πληροφορίες, ο πρώτος αστυνομικός υπέστη κάταγμα στο χέρι κι ο δεύτερος εκδορές και μώλωπες, οπότε διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας.

Απτόητος ο 39χρονος που φέρεται ως τοξικομανής, συνέχισε την πορεία του προς το Διαβατό Ημαθίας, όπου φαίνεται ότι έκλεψε δεύτερο Ι.Χ. αυτοκίνητο, με το οποίο εντοπίστηκε τελικά το βράδυ της ίδιας μέρας στη Θεσσαλονίκη.