Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού του πεζοπόρου σε δύσβατη περιοχή του όρους Τύμφη. Η χαμηλή νέφωση και το παγωμένο χιόνι δυσκολεύουν την επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό και τη διάσωση του αγνοούμενου.

Ads

Σύμφωνα  πληροφορίες, πρόκειται για 39χρονο αστυνομικό, πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος υπηρετεί στο ΑΤ Πρέβεζας. Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η σύζυγός του αναφέρει: «Ο φίλος σας αγνοείται σε μία χαράδρα, κάντε μία προσευχή για να επιστρέψει στα παιδιά του».

Η πεζοπορία τριών φίλων είχε απρόσμενη εξέλιξη όταν ο ένας εξ αυτών γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα, στην Μονή Στομίου. Οι φίλοι του ειδοποίησαν άμεσα την Π.Υ καθώς ήταν αδύνατον να προσεγγίσουν στο σημείο. Η Π.Υ Κόνιτσας και 11 άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ συμμετέχουν στην επιχείρηση ενώ η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου ζήτησε και τη συνδρομή ελικοπτέρου αφού το σημείο που βρίσκεται ο 39χρονος αστυνομικός από την Πρέβεζα είναι εξαιρετικά δύσβατο.

Σημειώνεται ότι οι πυροσβέστες κατέβηκαν ήδη σε απόσταση 150 μέτρων από τον δρόμο εντοπίζοντας το σκουφάκι του 39χρονου ,όταν όμως άρχισαν να τον φωνάζουν και να τον καλούν στο κινητό του τηλέφωνο δεν πήραν κάποια απάντηση από εκείνον. Οι φίλοι του αυτή την ώρα έχουν μεταβεί στη Μονή Στομίου αναμένοντας και τους άνδρες της ΕΜΑΚ προκειμένου να τους οδηγήσουν στο σημείο .

Ads