Αγωγή κατά του Νίκου Φίλη, διευθυντή της εφημερίδας «Η Αυγή», κατέθεσε ο επιχειρηματίας, Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ ζητά αποζημίωση 500.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υποστηρίζει ότι υπέστη, λόγω καταγγελιών του διευθυντή της «Αυγής» περί ύποπτων φορολογικών πρακτικών.

Ads

Αφορμή για τις καταγγελίες υπήρξε η επίμονη αποσιώπηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών του ονόματος του εφοπλιστή Μελισσανίδη, ιδιοκτήτη του δεξαμενόπλοιου, το οποίο δέχτηκε βλήμα από τις λιβυκές αρχές στις 4/1/2015 διότι εθεωρήθη ύποπτο για παράνομες ενέργειες ενώ βρισκόταν στο λιμάνι Ντέρνα, γιατην οποία ο Νίκος Φίλης μίλησε στην εκπομπή «Ενικός» του Νίκου Χατζηνικολάου στις  5/1/2015.

Ο Νίκος Φίλης, επικαλούμενος τα μέχρι εκείνη τη στιγμή στοιχεία των ξένων πρακτορείων, αναφέρθηκε στην «εικόνα παράνομου εμπορίου πετρελαίου». Ο ίδιος  μίλησε γενικότερα για τις τεχνικές μεγαλοφοροδιαφυγής που εφαρμόζουν εταιρείες πετρελαιοειδών με την αποκαλούμενη «τριγωνική συναλλαγή».

Στην αγωγή του, ο Δημήτρης Μελισσανίδης καταγγέλλει το γεγονός ότι ο  Νίκος Φίλης τον αποκάλεσε «ευνοούμενο του Σαμαρά» και «διαπλεκόμενο».

Ads

Η αγωγή θα συζητηθεί στις 30 Απριλίου.