Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε πως θα καταθέσει αγωγή για «παραπλανητικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα». Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, που επικαλούνταν  υπηρεσιακό σημείωμα του διευθυντή της κλινικής, ο σύζυγος της προέδρου του ΠΑΣΟΚ πληρωνόταν κανονικά ως οδοντίατρος του «Ερρίκος Ντυνάν» αν και είχε χρόνια να εμφανιστεί στο νοσοκομείο.

Ads

Στην ανακοίνωσή της η Φώφη Γεννηματά αναφέρει: «Σημερινά δημοσιεύματα των εφημερίδων «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και ΕΣΠΡΕΣΣΟ», τελούν σε διατεταγμένη υπηρεσία με στόχο τόσο το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Παράταξη, όσο και εμένα προσωπικά και την οικογένειά μου.

Τα δημοσιεύματα αυτά με τους τίτλους και με το περιεχόμενό τους είναι απολύτως παραπλανητικά και συκοφαντικά, γιατί δεν έχουν καμμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Η σκοπιμότητα είναι προφανής, διότι αυτά τα χυδαία ψεύδη έχουν χρησιμοποιηθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν και έχουν λάβει συγκεκριμένες και αποστομωτικές απαντήσεις.

Το ότι επανέρχονται εν μέσω προεκλογικής περιόδου αποκαλύπτει τα κίνητρα τόσο των εντολέων, όσο και των εντολοδόχων. Όμως επειδή η αλήθεια είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Επειδή η χυδαιότητα και το ψέμα ξεπερνούν κάθε όριο δεοντολογίας και ανοχής. Έχει δοθεί εντολή στους νομικούς μου συμβούλους να καταθέσουν την σχετική αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση.»

Ads