Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί της Παρασκευής έρευνες των λιμενικών αρχών στο Αγαθονήσι και τη Λέσβο για τον εντοπισμό τριών αγνοούμενων μεταναστών.
       
Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες εντοπίστηκαν στο Αγαθονήσι στη στεριά 40 μετανάστες, που δήλωσαν ότι μαζί τους ήταν αλλά δύο άτομα τα οποία χάθηκαν. Στην θαλάσσια περιοχή έφτασαν δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος αλλά και χερσαία μέσα και ξεκίνησαν οι έρευνες νότια του Αγαθονησίου, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ads

Περίπου την ίδια ώρα 12 μετανάστες εντοπίστηκαν στη στεριά στην περιοχή Ν. Κυδωνία Λέσβου, οι οποίοι δήλωσαν ότι επέβαιναν σε μια βάρκα που ανετράπη και πως μαζί τους ήταν και ακόμη μία γυναίκα. Στη συνέχεια ξεκίνησαν έρευνες από χερσαία μέσα, ένα πλωτό, ενώ απογειώνεται και ελικόπτεροSuper Puma.

Στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες, καθώς οι άνεμοι που πνέουν φτάνουν μέχρι και 7 μποφόρ.

Αύξηση 400% του μεταναστευτικού κύματος λόγω συρράξεων στη Μ. Ανατολή

Ads

Αύξηση 400% παρουσίασαν οι μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, σύμφωνα με το Λιμενικό, λόγω των ένοπλων συρράξεων σε Συρία και Ιράκ. Μόνο το τελευταίο 24ωρο έφτασαν σε διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, 624 μετανάστες, οι οποίοι περισυνελέγησαν από στελέχη του Λιμενικού.