Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες του Λιμενικού και της Πολεμικής Αεροπορίας στην θαλάσσια περιοχή Ποσείδι στη Χαλκιδική για τον εντοπισμό δύο τουριστών από τη Βόρεια Μακεδονία που αγνοούνται από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ads

Λουόμενοι είδαν αρχικά τρία άτομα να παρασύρονται από τα θαλάσσια ρεύματα και ειδοποίησαν το λιμενικό. Σύμφωνα με το thestival.gr, λίγο πριν τις 7 το απόγευμα ένας εκ των τριών εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στο σημείο επιχειρεί ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, drones, δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και δύο ιδιωτικά, ενώ στη μάχη για τον εντοπισμό των νεαρών ρίχτηκαν και εθελοντές διασώστες του ΟΦΚΑΘ απο τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Επίσης, στο σημείο βρίσκεται drone, δύο σκάφη καθώς και με διασωστικός σκύλος για την παράκτια έρευνα.

Ads

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το newsit, η παρέα των τριών νεαρών έκαναν τις διακοπές τους στη Χαλκιδική. Χθες γιόρταζαν τα γενέθλια του ενός φίλου στην παραλία στη Μύτη στο Ποσείδι, βούτηξαν στη θάλασσα και εξαφανίστηκαν.

Με τη βοήθεια ενός σέρφερ εντοπίστηκε σώος ο ένας απο την παρέα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο η υγεία του. Οι δύο όμως φίλοι του, 28 και 30 ετών, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα.

Απο τη Βόρεια Μακεδονία έφτασαν στη Χαλκιδική ο πατέρας και ο αδελφός του ενός αγνοούμενου, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε σκάφος της εθελοντικής διασωστικής ομάδας ΟΦΚΑΘ και προσπαθούν και αυτοί με αγωνία να εντοπίσουν τόσο τον δικό τους άνθρωπο, όσο και τον φίλο του.