Από σφαίρα έχασε τη ζωή της η 64χρονη γυναίκα που βρέθηκε χθες βαριά τραυματισμένη έξω από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο που διακομίσθηκε.

Ads

Η Αστυνομία εξαρχής είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα ληστείας και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ήταν σίγουροι ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια και μάλιστα προσανατολίζονται η δολοφονία να έχει προσωπικό κίνητρο και ο δράστης να είναι από το στενό περιβάλλον του θύματος.

Οπως μετέδωσε το Open TV, η γυναίκα δέχθηκε τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς, έναν στον ώμο κι έναν στο κεφάλι, καθώς βρήκαν και κάλυκες στο σημείο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η γυναίκα βρισκόταν σε διάσταση με τον σύζυγό της, με τον οποίο έχουν δύο παιδιά. Οι αστυνομικοί από το βράδυ προσπαθούν να εντοπίσουν τον 73χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, όχι επειδή τον θεωρούν ως τον δράστη, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αλλά για να βοηθήσει στο ποιος θα μπορούσε να έχει προχωρήσει σε αυτή την εγκληματική ενέργεια. Μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν. Όπως επισημαίνεται οι δυο τους είχαν συχνά καβγάδες και αντιπαραθέσεις κυρίως για οικονομικά ζητήματα.

Τι δηλώνει η κόρη του θύματος – Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Ads

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε από διερχόμενους πολίτες με τραύματα στο κεφάλι, στη συμβολή των οδών Αιόλου και Πραξιτέλους, όπου βρίσκεται το σπίτι της.

«Η κόρη μου άκουσε κάτι σαν βεγγαλικά, βγήκε στο μπαλκόνι και βρήκε τη γυναίκα πεσμένη», είπε ένας μάρτυρας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με ακόμη μια μαρτυρία, οι πυροβολισμοί ακούστηκαν γύρω στις 20:30 το βράδυ της Πέμπτης. «Πλησίασα και είδα τη γυναίκα πεσμένη κάτω. Δεν είχε τις αισθήσεις της, ξεψυχούσε μπροστά μας. Τη γνώριζα τη γυναίκα, ήμασταν τόσα χρόνια γείτονες. Δεν πάει κάπου το μυαλό μου, γιατί δεν είχα δει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

Μια ακόμη γειτόνισσα δήλωσε: «Ήταν σαν βεγγαλικά ένα πράγμα (για τον ήχο), αλλά όχι δυνατά. Ανέπνεε η γυναίκα και μετά μας είπε η Αστυνομία πως πέθανε».

Όπως είπε άλλος κάτοικος της περιοχής: «Δεν κατάλαβα ότι είχε πυροβοληθεί. Νομίζαμε ότι έπεσε κάτω και χτύπησε».