Δύο πιθανότατα σεσημασμένοι με καταγωγή από την Αλβανία εκτελούσαν χρέη αγγελιοφόρων για λογαριασμό έγκλειστου των φυλακών που ήθελε να εκφοβίσει και να εκβιάσει τον δικηγόρο. Σε αυτό το σενάριο φαίνεται πως καταλήγουν οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Ads

Τα πρώτα στοιχεία τα οποία προκύπτουν από τις τηλεφωνικές κινήσεις εκείνης της νύχτας έχουν ήδη στην κατοχή τους οι αναλυτές.

Η επεξεργασία αυτών των στοιχείων αναμένεται να ρίξουν φως στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Οι αστυνομικοί φέρονται να γνωρίζουν τον αριθμό του τηλεφώνου από τον οποίο κλείστηκε το ραντεβού για το απόγευμα της Πέμπτης, αν και το νούμερο φαίνεται να είναι τώρα εκτός δικτύου.

Ωστόσο, κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει και κάποιες από τις κινήσεις των δραστών καθώς διαφεύγουν, όμως τα καρέ είναι θολά και δείχνουν τους δολοφόνους να προσπαθούν να καλύψουν τα πρόσωπα τους.

Ads

Παρότι, δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί το είδος του όπλου το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες, οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για «καθαρό» όπλο 7.65 χιλιοστών ενώ τα αποτυπώματα και το DNA δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Το μόνο κενό που υπάρχει είναι στο τι συνέβη μεταξύ του ποινικολόγου και ενός εκ των δραστών που οδήγησε στη διαφωνία και έκανε τον αλλοδαπό να σηκώσει το πιστόλι.