Καθησυχαστικός φαίνεται να είναι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας λέγοντας πως «δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο» ενώ τόνισε πως τα μέτρα που πήραμε αύξησαν τα ποσοστά εμβολιασμών.

Ads

Ο κ. Γιωργιάδης μιλώνας στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, υπογράμμισε ότι «Και στη Γερμανία και αλλού υπάρχει έξαρση κρουσμάτων – κάτι που είναι προφανές, καθώς η πανδημία είναι ένα φυσικό φαινόμενο», τόνισε. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «ό,τι και να κάνουν πρωθυπουργοί τα κρούσματα θα αυξάνονται. Δεν μπορείς να σώσεις κάποιον που δεν θέλει να εμβολιαστεί. Η διαλογή των ασθενών έχει γίνει σε πολλές χώρες της ΕΕ, η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε. Έχουμε και ΜΕΘ και κρεβάτια στα νοσοκομεία και δεν υπάρχει κανένας ασθενής που χρειάστηκε βοήθεια και να έμεινε χωρίς να του την παράσχουν».

Την ίδια στιγμή, σημειώεται ότι η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη δίνει μια ζοφερή εικόνα της κατάστασης αναφέροντας τις εικόνες από το «Γεννηματάς» όπου το νοσοκομείο δανείζεται ράντζα από διπλανό νοσοκομείο, όπως υποστηρίζει η ίδια.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «έχουμε τη μεγαλύτερη αναλογία γιατρών ανά πληθυσμό στον πλανήτη. Δεν είναι το πρόβλημα ο αριθμός των γιατρών λοιπόν, τα μέτρα που πήραμε αύξησαν τα ποσοστά εμβολιασμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που έχει επενδύσει στην καταστροφή.»

Ads

«Δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε την Ελλάδα με τις δυτικοευρωπαικές χώρες, με χώρες όπου προηγείται ο χειμώνας κατά ένα μήνα», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης. Ο βουλευτής του βόρειου τομέα Αθήνας και τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε πως «έχουν περάσει 19 μήνες και ακόμη η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία σαν παρένθεση. Άμεσα απαιτείται συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, το σύστημα πρέπει αν λειτουργήσει ενιαία, γιατί αλλιώς θα ζήσουμε τα περσινά. Χρειάζεται να γίνει επανεκκίνηση στο πρόγραμμα εμβολιασμού και συγχρόνως καλή επιτήρηση κρουσμάτων».