Αφού η επικοινωνιακή στρατηγική της «ηρωοποίησης» των γιατρών χωρίς όμως αντίκρισμα, δηλαδή πραγματική στήριξη στο δημόσιο σύστημα υγείας, δεν βγήκε και οι γιατροί της πρώτης γραμμής καταγγέλλουν τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες δίνουν τη μάχη ενάντια στην πανδημία του κοροναϊού, κάποιοι αποφάσισαν να επιστρατεύσουν την στρατηγική της «στοχοποίησης».

Ads

Έτσι ο δημοσιογράφος Μανόλης Καψής τα έβαλε με τον γιατρό Παναγιώτη Παπανικολάου επειδή ο τελευταίος δημοσίευσε καταγγελία συναδέλφων του στο Σωτηρία, σύμφωνα με την οποία, οι γιατροί του νοσοκομείου έλαβαν ακατάλληλες για την προστασία τους μάσκες. 

Σε άρθρο με τίτλο «ο διασυρμός ενός γιατρού – συνδικαλιστή», ο Μανόλης Καψής αναφέρει: «Ο κ. Παπανικολάου είναι συνδικαλιστής γιατρός. Πιο αριστερός από τους αριστερούς. Και πιο συνδικαλιστής από γιατρός. Εξαιρετικά ενεργός στα social media, τουιτάρει αδιαλείπτως. Σε σημείο κάποιοι να αναρωτιούνται αν προλαβαίνει να ασκεί το επάγγελμα του ιατρού στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Άγνωστο», αναφέρει στο άρθρο του.

Μάλιστα, σε ανάρτησή του στο twitter προχωρά ένα βήμα παρακάτω γράφοντας: «Νομίζω αύριο ο Παπανικολάου θα ασχοληθεί για λιγο με τη δουλεια του και θα σταματήσει να τουιταρει. Αν και δεν ειναι βέβαιο. Δουλεύεις και με το σβέρκο κόκκινο. Αν δεν νιώθεις ντροπή».

Ads

Η απάντηση από τον Παναγιώτη Παπανικολάου ήρθε άμεσα: «Ποιός ; … ο Μαν0λης ο Καψής (;) εξακολουθεί να συκοφαντεί τους γιατρούς της πτέρυγας #COVIDー19 του “Σωτηρία” που εδώ κι έναν μήνα νοσηλεύουν καθημερινά δεκάδες ασθενείς της επιδημίας. Έτσι φαίνεται καθαρά από την μια η σαπίλα κι από την άλλη η ελπίδα της Ελληνικής κοινωνίας».